DARREN STAPLES Afp
FA KUP

Kovačić i Gvardiol sudjelovali u povijesnom pothvatu Cityja, drugoligaš ostvario apsolutnu senzaciju

U nedjelju se igraju preostala dva četvrtfinalna dvoboja, Chelsea - Leicester i Man. United - Liverpool
Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2024. 21:06

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u polufinale ovosezonskog engleskog FA kupa nakon što su na svom Etihad stadionu bili bolji od Newcastlea s 2-0.

Manchester City je time postao prva momčad u povijesti koja se po šesti put u nizu plasirala u polufinale ovog uglednog natjecanja. Junak u pobjedi Cityja bio je portugalski nogometaš Bernardo Silva koji je tijekom prvog poluvremena postigao oba pogotka. Događali su se oni u 13. i 31. minuti, a u oba slučaja nakon udarca je lopta pogađala obrambene igrače Newcastlea i pritom mijenjala smjer.

image
DARREN STAPLES Afp

U nastavku susreta mogao je Manchester City postići još nekoliko pogodaka, ali prvenstveno Haaland nije bio posebno inspiriran ove subote. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol bili su u udarnoj momčadi Cityja te su odigrali cijelu utakmicu.

image
DARREN STAPLES Afp

Ranije tijekom subote nogometaši Coventryja prvi su izborili polufinale nakon što su s dva gola u sudačkoj nadoknadi svladali domaćina Wolverhampton 3-2. Svi su pogoci na susretu koji je kulminirao u samoj završnici postignuti tijekom drugog dijela. Coventry, trenutačno osma momčad na ljestvici engleskog Championshipa, tamošnje druge lige, poveo je golom Simmsa u 53. minuti te je vodio sve do 83. kada je krenula nevjerojatna završnica utakmice.

Prvi je preokret napravio prvoligaš Wolverhampton. U 83. minuti na 1-1 je izjednačio Alžirac Ait-Nouri, dok je preokret uslijedio u 88. kada je Hugo Bueno pogodio za, činilo se, pobjedu Wolverhamptona od 2-1.

Ni blizu nije bio kraj tog susreta jer je Simms u 97. minuti glavom zabio drugi put na susretu i za 2-2, dok je točno u 100. minuti Wright šokirao sve na stadionu. Pogodio je s 15 metara iskosa za veliko slavlje Coventryja i prolazak u polufinale.

U nedjelju se igraju preostala dva četvrtfinalna dvoboja, a parovi su Chelsea - Leicester i Manchester United - Liverpool.

Linker
16. ožujak 2024 21:08