AFP
ODUŠEVIO GA VIDIĆ

Kovačić na chatu: 'Prosinečki i Stanković su mi uzori, igram kao Luka i Iniesta'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 30. srpanj 2014. 14:01

U chatu koji je s navijačima Intera vodio na Twitteru, Mateo Kovačić usporedio se s Lukom Modrićem i Andrésom Iniestom, kao omiljenog igrača naveo je Prosinečkog, a Vidića proglasio je “čudesnim pojačanjem” za svoju momčad.

Ispred Kovačića je sezona puna upitnika, od koje kroničari Intera očekuju da ga konačno afirmira kao vođu nove generacije “nerazzurra”. Ispunjenje tih očekivanja ovisit će o minutaži koju će mu povjeriti trener Mazzarri, no 20-godišnjak naglašava da je spreman preuzeti bilo koju ulogu u veznom redu.

“Moja omiljena pozicija? Bilo gdje u sredini. No, nije tajna da se najugodnije osjećam u ulozi iza dvojice napadača. Kome sam najsličniji? Prvi mi na pamet padaju Modrić i Iniesta”, otkrio je Kovačić odgovarajući na pitanja fanova.

Složio se da u njegovoj igri nedostaje više napadačke odgovornosti. “Znam da bih morao češće uzimati loptu i to je zadatak na kojem stalno radim. Mislim da sam tijekom prošle godine unaprijedio svoj mentalni aspekt igre. Sada imam više samopouzdanja”.

Istaknuo je da je potpis za Inter bio dosad najbolji trenutak u njegovoj karijeri, bez obzira na to što još čeka prvijenac u crno-plavom dresu.

“Kako ću proslaviti prvi gol? Prvo bih trebao početi zabijati, a onda mogu razmišljati o tome…”

Kovačić je za novog suigrača Nemanju Vidića pronašao samo superlative.

“On je nevjerojatan igrač s golemim iskustvom. Bio nam je itekako potreban netko poput njega”, napisao je.

Nakon toga je uslijedio set pitanja o nogometnim uzorima i kolegama. “Najveći svih vremena? Rekao bih Ronaldo, dok je u Hrvatskoj to definitivno bio Robert Prosinečki. Moja inspiracija? Dejan Stanković, i na terenu i izvan njega. Zidane i Gerrard također su mi nogometni uzori. U klubu se najviše družim s onima koji govore sličnim jezikom. To su Handanović i Kuzmanović. Juan Jesus također je sjajan momak, a Yuto Nagatomo, osim što je vrhunski igrač, pravi je šaljivdžija”.

Mladi playmaker dodao je da je nogomet njegov život jer ga igra od pete godine te da se nikada nije vidio ni u jednom drugom zanimanju. Dječački san bio mu je, rekao je, nastup na Svjetskom prvenstvu.

“San se ispunio, iako Hrvatska, nažalost, u Brazilu nije igrala dobro kao što je mogla”, zaključio je.

Linker
13. svibanj 2024 17:26