SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
MALA ISPOVIJEST UOČI EURA

Kovačić otvorio dušu: ‘Ružno je čuti te komentare, ali istina je da u reprezentaciji nisam dao najbolje‘

Uoči puta u London na okršaj s Engleskom na novinarska je pitanja odgovarao Kovačić
Piše: SN/Dražen AntolićObjavljeno: 11. lipanj 2021. 14:39

Mateo Kovačić je kao igrač Chelseaja ovog časa najmeritorniji za komentiranje Engleza protiv kojih će u nedjelju zaigrati od prve minute.

- Svjesni smo da nas očekuje težak posao. Oni su mladi, dobri, brzi, usto igraju kod kuće. Međutim, mi smo ovaj tjedan dobro trenirali i bit ćemo na visokoj razini. Vidi se da smo kvalitetni, a ta je utakmica izazov. Sa suigračima iz Chelseaja poželjeli smo sreću jedni drugima…

Bitnu ulogu mogli bi odigrati vezni redovi. Hrvatski Modrić, Brozović i Kovačić dobro zvuči.

- Englezi imaju odličan vezni red, ali i vrhunske napadače, jedna su od najboljih reprezentacija na svijetu. Spremni smo na borbu, najvažnije je da smo mirni i fokusirani.

Kovačića je dosta stručnjaka osporavalo. Nije to dobro primao.

- Nemam komentara na njih jer ih nema puno. Kod nas se svi smatraju stručnjacima, ali jako ih je malo. Ne obazirem se na komentare, što ne znači da ne uvažavam kritiku. Kod nas, nažalost, to nekad bude ružno i moram se boriti s tim. Istina je da nisam pružio u reprezentaciji svoje najbolje utakmice, ali tu sam i uvijek ću dati sve od sebe. To je sigurno.

Ante Rebić je kazao da ćete vi i Dejan Lovren ponuditi dodatne informacije suigračima o Engleskoj. Koji su savjeti?

- Ako ih on nije rekao, to ostaje među nama. Ne treba im davati prevelike savjete, svi znaju što nas očekuje, velika utakmica i strašan stadion. Bit će teško, ali ova reprezentacija je odigrala puno velikih utakmica tako da to nije ništa novo.

Je li psihološka prednost pobjeda u polufinalu SP-a?

- Mislim da nije. Prošle su tri godine, ovo je novo natjecanje, fokusirani smo i mi i oni na novu utakmicu. Bitno nam je da odigramo dobro i probamo doći do pobjede jer tako se dobiva na samopouzdanju.

Što bi bio dobar turnir za vas?

- Prerano je govoriti o tome. Imamo dva dana do prvog nastupa, najbitnije je kvalitetno ući u turnir, što ćemo sigurno napraviti jer spremni smo i znamo što nas očekuje. Najvažniji je cilj da prođemo skupinu, a pokazalo se u Rusiji da je potom svašta moguće.

U ovoj momčadi samo Perišić, Modrić i Vida imaju više nastupa, ali tek ste dvaput bili starter na velikim natjecanjima. Osjećate li da će ovo biti turnir vaše potpune afirmacije?

- Ne volim davati izjave da će ovo biti moj turnir. To sam govorio 2014. godine uoči Brazila, ali nekad se stvari ne razvijaju kako želiš. Sada se osjećam puno moćnije i zrelije, igram u klubu stalno, što prije nije bio slučaj, zato se nisam nalazio u prvom planu. Ego ide na stranu, u reprezentaciji dajem sve od sebe, Hrvatska je na prvom mjestu, a ne pojedinac.

Igrali ste s Modrićem u klubu i reprezentaciji...

- Luka je specifičan, ne znam kako bih ga opisao. Jako smo dobri i izvan terena, znam kako se ponaša i tamo… Veliki je profesionalac, s velikom mukom i radom je došao do toga da je najbolji veznjak na svijetu i u ovim godinama, kad se mnogi opraštaju. Njegova je igra drugačija i bit će zapamćen, ako ne kao najbolji veznjak, kao jedan od najboljih proteklih godina.

Kakva je atmosfera, na sve susrete u skupini putovat ćete iz Rovinja?

- Atmosfera je stvarno dobra. Kao i uvijek veseli nas kad smo zajedno, razgovaramo često i do kasno u noć. U Rovinju smo malo i opušteniji jer u svojoj smo zemlji, prekrasno je biti ovdje, a nadam se da ćemo imati dobre rezultate pa da raspoloženje bude još bolje.

Linker
24. travanj 2024 12:45