TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
CHELSEA I DALJE PRATI VATRENOG

Kovačić progovorio o transfer bombi: ‘U klubu su me pitali o Jošku Gvardiolu. Evo što sam im rekao‘

Veznjak Chelseaja je o suigraču iz reprezentacije imao samo riječi hvale
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2022. 12:00

Chelsea je u zadnjim trenucima prijelaznog roka navodno pokušao dovesti mladu zvijezdu RB Leipziga i hrvatske nogometne reprezentacije Joška Gvardiola. Londonski je sastav navodno ponudio čak 90 milijuna eura, no transfer na kraju nije realiziran ovog ljeta.

O Gvardiolu s kojim dijeli svlačionicu u reprezentaciji se sada oglasio i veznjak Chelseaja Mateo Kovačić koji je otkrio kako su ga u klubu ispitivali o mladom stoperu i izrazio želju da s njim zaigra i u klubu.

"U klubu su me pitali o Jošku, rekao sam im sve najbolje o njemu. Znaju kakav je on igrač, njegov je karakter savršen. Pred njim je velika karijera, i nadam se da ćemo jednog dana zajedno igrati u klubu", rekao je Mateo Kovačić.

Ako RB Leipzig proda Gvardiola, to će biti odlične vijesti i za Dinamo koji ga je Nijemcima prodao za 18 milijuna eura, ali ima i pravo na 20 posto od profita koji Leipzig ostvari idućim transferom. U prijevodu, ako Gvardiol ode za, primjerice, spomenutih 90 milijuna eura, Modri bi u blagajnu spremili dodatnih 14.24 milijuna eura.

Linker
23. travanj 2024 15:43