LAKŠA OZLJEDA MATEA

Kovačić: 'Šime Vrsaljko ima kvalitetu za Serie A, a nadam se da će doći i Halilović!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2013. 14:35

Na jutarnjemu nedjeljnom treningu Interovih nogometaša u Pinzolu ozlijedio se Mateo Kovačić. Talijanski mediji navodi se da se radi o istegnuću mišića noge.

Prema dosad poznatim informacijama, 19-godišnji će se hrvatski veznjak povući s momčadskih treninga te pauzirati sljedećih 15-ak dana. Danas tijekom dana podvrgnut će se detaljnijim pregledima kako bi se ustanovila stvarna ozbiljnost ozljede.

- Ma vratit ću se ja brzo – rekao je Kovačić talijanskim novinarima koji prate Interove pripreme.

U izdanju od ponedjeljka osvanuo je i njegov veliki intervju u torinskome sportskom dnevniku Tuttosportu. Povod za njega bila je najava novog trenera Waltera Mazzarrija da mladog Hrvata vidi daleko bliže golu no što je igrao prošle sezone, u ulozi polušpica kakvu je kod njega u Napoliju igrao Slovak Marek Hamšik.

- Naravno da sam spreman podrediti se svakoj trenerovoj ideji. Radit ću na treninzima sve što od mene bude tražio, tako da se nadam da ću moći ispuniti njegove zahtjeve i prilikom službenih nastupa. Volim igrati bliže golu. Mislim čak da tako mogu dati najviše za momčad. Znao sam igrati tu pozicijiu u zagrebačkom Dinamu i bilo je u redu. Volim kreirati igru, djelovati na rubu kaznenog prostora, šutirati i asistirati.

Mazzarri smatra da možete postati napadački simbol njegova Intera baš kao što je Hamšik bio njegova Napolija...

- Hamšik je bez sumnje veliki igrač, no ja ne želim biti Hamšik nego Kovačić.

Kako se osjećate na početku priprema?

- S jedne strane, izvrsno. Radimo jako dobro uz svakodnevnu veliku podršku navijača, dakle u izvrsnoj atmosferi. S druge strane, razočaran sam zbog ozljede. Ali bit će u redu...

Kako vidite dolazak Carlosa Teveza?

- Izvanredan igrač. Ali izvanredni su također Icardi i Belfodil. Učinit će nas mnogo jačima no što smo bili lani.

Tko je po vama ipak najveće pojačanje?

- Trener. Sjajan je. Znao sam i prije njegova dolaska da se radi o iznimnom stručnjaku. Mogu samo reći da nisam pogriješio.

Hoće li se pokazati boljim po ovu momčad što predstojeće sezone nećete igrati u Europi?

- Sasvim moguće. Fokusirat ćemo se na prvenstvo i kup, te u tjednu imati više vremena za treniranje.

Kako danas doživljavate Inter?

- Kao sjajan, ogroman klub. Inter mi znači sve i nikada mi neće biti žao što sam došao baš u Milano. Kad sam stigao, najviše mi je olakšavao Dejan Stanković. Pozdravljam ga ovom prilikom. Nadam se da će ostati živjeti u Milanu i nadalje mi biti pri ruci. Ovih ću ga dana pozvati na večeru.

Tko vam je nakon njegova odlaska mentor među igračima?

- Handanović, s kojim sam i cimer u Pinzolu, pa Kuzmanović. Ako me pitate s kime sam u najbliskijim odnosima, izdvojio bih Juana i Palacija.

Koga doživljavate najneugodnijim protivnikom na terenu?

- Ako me pitate za pojedince, onda svakako Andrea Pirlo i Arturo Vidal. Juventus je najjača talijanska momčad u ovom trenutku i kao takva zaslužuje ogroman respekt.

Tko vas najviše inspirira među svjetskim nogometnim zvijezdama?

- Luka Modrić. Nadam se da ću jednog dana biti šampion kao što je on.

Jeste li položili vozački ispit?

- Još uvijek ne. Vozim se uglavnom s Chivuom. Susjedi smo pa je tako najlakše.

Kome biste od vaših mladih sunarodnjaka preporučili dolazak u Seriju A? Što mislite o Šimi Vrsaljku, novom Genoinu pojačanju?

- Nadam se da će u Italiju stići Alen Halilović. Riječ je o sjajnom igraču golemog talenta. Mislim da je Serie A liga po mjeri u kojoj bi maksimalno razvio svoj potencijal. Vrsaljko definitivno ima kvalitete igrati standardno u Seriji A. Nadam se da će se dokazati u Genoi i jednog mi se dana priključiti u Interu.

Linker
22. rujan 2024 06:33