Posljednji nastup: Aguero napušta teren kontra Alavesa

 PAU BARRENA Afp
IDE U MIROVINU

Kraj jedne grandiozne karijere: Zbog problema sa srce Sergio Aguero više nikad neće igrati nogomet!?

Iako su se navijači Barcelone nadali da će se ipak vratiti, 33-godišnjak je, čini se, prelomio...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. studeni 2021. 19:01

Sergio Agüero će prekinuti karijeru zbog problema sa srcem nakon što mu je pozlilo u utakmici Barcelone i Alavesa 30. listopada. Novinar Radio Marce Gerard Romero je na Twitchu objavio kako će argentinski napadač objaviti svoje umirovljenje na konferenciji za novinare koja će se održati tijekom sljedećeg tjedna.

Agüero je ovog ljeta kao slobodan igrač pristupio Barceloni nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom. Želio je zaigrati sa svojim velikim prijateljem Lionelom Messijem u istoj momčadi, ali su financijski problemi katalonskog velikana klupsku ikonu usmjerili prema Paris Saint-Germainu.

Kako je na Camp Nou stigao ozlijeđen, Agüero je debitirao tek 17. listopada protiv Valencije. Odigrao tek pet utakmica te je postigao jedan pogodak, u porazu protiv Reala u El Clasicu odigranom na domaćem terenu (1:2). Ukupno je upisao 165 minuta u La Ligi i Ligi prvaka prije nego što je zamijenjen u susretu s Alavesom zbog problema sa srcem.

Medicinski su pregledi pokazali kako je Agüero imao aritmiju. Iako su se navijači Barcelone nadali da će se ipak vratiti, 33-godišnji Kun Agüero je prelomio i odlučio staviti zdravlje na prvo mjesto.

Nogometu je dao jako puno, a najdublji je trag ostavio u Manchester Cityju za kojeg je postigao 290 pogodaka u 360 nastupa u svim natjecanjima. S Građanima je pet puta bio prvak Premier lige te je osvojio još 10 trofeja u ostalim natjecanjima. S Atletico Madridom je osvojio Europsku ligu, a s Argentinom Copa Americu.

Linker
28. travanj 2024 00:58