David Villa
 Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images / Getty Images
KAKVA IGRAČINA

KRAJ JEDNE VELIKE KARIJERE! STRAŠAN NAPADAČ ODLUČIO REĆI ZBOGOM NOGOMETU, ALI IMA JOŠ JEDNU ŽELJU 'Cilj mi je staviti trešnju na vrh torte'

Piše: HinaObjavljeno: 13. studeni 2019. 13:33

Najbolji strijelac španjolske nogometne reprezentacije 37-godišnji David Villa objavio je u srijedu da odlazi u mirovinu na kraju sezone u Japanu.

Villa, igra u Japanu za Vissel Kobe od početka ove godine.

"Nakon 19 godina profesionalnog igranja nogometa, odlučio sam se povući na kraju sezone. Hvala svim momčadima, trenerima i suigračima koji su mi omogućili da uživam u ovoj karijeri iz snova", napisao je Villa na svom profilu na twitteru.

"Cilj mi je staviti trešnju na vrh torte osvajanjem Carskog kupa s Vissel Kobeom. Nakon toga ću uživati u nogometu kroz sve projekte koje trenutačno razvijamo sa DV7 skupinom", dodao je.

LOGRONO, SPAIN - SEPTEMBER 06:  David Villa (L) of Spain celebrates with Juan Mata (13), Thiago Alcantara (22) and Andres Iniesta after scoring Spain's 3rd goal during the EURO 2012 Qualifier match between Spain and Liechtenstein at estadio Las Gaunas on September 6, 2011 in Logrono, Spain.  (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Denis Doyle/Getty Images

Villa je karijeru započeo u Sporting Gijonu, zatim je prešao u Real Zaragozu, a igrao je još i za Valenciu, Barcelonu i Atletico Madrid prije nego je 2014. otišao iz Španjolske u New York City. Također je kratko igrao za Melbourne City.

Osvojio je dva naslova prvaka Španjolske s Barcelonom i jedan s Atleticom te naslov pobjednika Lige prvaka 2011. s katalonskim klubom.

Sa španjpolskom repreznetacijom je 2008. osvojio europsko prvenstvo, a 2010. svjetsko. Prestao je igrati za reprezentaciju 2014. i ostaje najbolji strijelac "Furije" sa 59 golova u 97 utakmica.

Linker
27. travanj 2024 23:26