JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
ODLUČIO DA JE DOSTA

Kraj karijere za Realovog rekordera! Nakon reprezentacije, slavni ofenzivac oprostio se i od klupskog nogometa

Najbolje dane proveo je u redovima Chelseaja, s kojim je osvojio dva naslova prvaka u engleskoj Premier ligi
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. listopad 2023. 12:08

Belgijski krilni napadač Eden Hazard na kraju sezone napustio je Real Madrid. Nagađalo se o tome koje bi moglo biti njegovo sljedeće odredište, no 32-godišnjak je odlučio da je bilo dosta te je najavio kraj karijere.

Od reprezentacije Belgije Hazard se oprostio još ranije, u prosincu prošle godine, nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Najbolje dane proveo je u redovima Chelseaja, s kojim je osvojio dva naslova prvaka u engleskoj Premier ligi, dvije Europske lige i FA Kup. Za Bluese je odigrao 352 utakmice te postigao 110 pogodaka uz 92 upisane asistencije.

U ljeto 2019. Hazard je u transferu vrijednom 115 milijuna eura prešao u Real Madrid, što je rekordni ulazni transfer Kraljevskog kluba, no u španjolskoj prijestolnici njegova je karijera krenula nizbrdo.

Za kraljevski klub odigrao je Belgijac tek 76 utakmica, uz sedam postignutih pogodaka i 12 asistencija. Malo je reći da u Realu nije bio ni sjena igrača sa Stamford Bridgea. Imao je problema s kilažom i ozljedama, doimalo se da je potpuno izgubio motivaciju...

Prije dolaska u Chelsea igrao je za francuski Lille gdje je u sedam sezona zabio 50 golova u 194 nastupa.

Za reprezentaciju Belgije postigao je 33 pogotka u 126 nastupa, a najveći uspjeh bilo mu je osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Linker
02. svibanj 2024 10:28