SEBASTIAN KAHNERT Dpa Picture-alliance Via Afp
POVRATAK NA ČIZMU?

Kraj mukama za bivšeg dinamovca? Talijani: Pregovori su u već poodmakoj fazi, uskoro bi mogao pasti i dogovor

Njegov trenutačni ugovor vrijedi do 30. lipnja i njemački će klub tražiti milijun eura odštete
Piše: JL.Objavljeno: 19. siječanj 2023. 08:36

Prije samo nekoliko dana njemački je Kicker objavio zabrinjavajuću vijest, vezanu uz (donedavnog) hrvatskog reprezentativca, 24-godišnjeg krilnog napadača Wolfsburga, Josipa Brekala:

"Zapustio se na odmoru u Hrvatskoj, čak je i trener Niko Kovač rekao da će mu trebati vremena. Misterij je zašto Brekalo tako jako želi otići iz kluba, ali činjenica je da se nitko od zainteresiranih klubova više ne javlja. Monza je odustala od transfera, igrač je sam odbio Real Sociedad i Getafe, Fiorentina odustaje, a Brekala čak ne želi ni njegov bivši klub Dinamo", napisao je novinar Kickera, uz informaciju kako će posljednje mjesece ugovora s Wolfsburgom, hrvatski nogometaš provesti izvan okruženja prve momčadi – među juniorima, u B momčadi.

No, možda svi navodi njemačkog medija nisu posve točni. Iz Italije stižu posve oprečne vijesti. Football Italia nudi informaciju da su Fiorentina i Brekalo u poodmaklim pregovorima oko definiranja višegodišnjeg ugovora. Također, Sky Sport Italia tvrdi kako posao Fiorentine oko dovođenja Brekala nije povezan s eventualnim odlaskom Nicolasa Gonzalesa, za kojeg je zainteresiran Leicester City. Premda Argentinac i Hrvat praktički igraju na istoj poziciji.

Angažman Brekala u Fiorentinu bio bi de facto njegov povratak u Serie A budući da je u sezoni 2021/22.igrao za Torino. Osim Fiorentine za Brekala je zanimanje pokazivala i Monza.

Ugovor Wolfsburga i Brekala vrijedi do 30. lipnja i njemački će klub tražiti milijun eura odštete. No, prema talijanskim navodima, u igri su još dva milijuna eura provizije za agente hrvatskog nogometaša.

Linker
24. travanj 2024 01:04