ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
ENGLESKI CHAMPIONSHIP

Kraj uspješnog niza Slavena Bilića! Hrvatski trener s igračem manje ostao poražen na domaćem terenu

Watford je trenutno na 4. mjestu Championshipa, sedam bodova od direktnog plasmana u Premier ligu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. prosinac 2022. 15:27

Nakon serije od četiri utakmice bez poraza u nizu, Watford je u 24. kolu engleskog Championshipa izgubio 0:2 od Millwalla. Hrvatskom stručnjaku Slavenu Biliću to je četvrti poraz na klupi ‘Hornetsa‘, a njegova momčad sada je na četvrtom mjestu ljestvice barem do ogleda Norwicha i Luton Towna.

Gosti su poveli pogotkom Andreasa Voglsammera u 22. minuti, da bi šanse za bod(ove) dodatno umanjio branič Watforda Hassane Kamara, koji je u 38. zaradio direktni crveni karton zbog nasilnog ponašanja. Prethodno je Joao Pedro napustio igru zbog ozljede, što je bila još jedna nesretna okolnost za hrvatskog trenera.

S desetoricom igrača na terenu, Watford je u drugom dijelu tek jednom zapucao u okvir vrata, a u 83. minuti nizozemski ofenzivni veznjak Zian Flemming postavio je konačnih 2:0 za Milwall. Iduća utakmica Biliću je a rasporedu za četiri dana, kada odlazi u goste Swansea Cityju, 12-plasiranoj momčadi Championshipa.

Nakon 24 utakmice, Watford je 7 bodova udaljen od direktnog plasmna u Premier ligu, što podrazumijeva drugo mjesto ljestvice na kojem je trenutno Sheffield United s utakmicom manje. Milwall se ovom pobjedom popeo na šesto mjesto tablice s 35 bodova, dva manje od Bilićevog Watforda.

Linker
26. travanj 2024 00:40