AFP
FA CUP

Kraj za Arsenal u osmini finala, Oldham u 95. izjednačio protiv Evertona

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2013. 00:07

Nogometaši Arsenala došli su ove subote do kraja puta u ovogodišnjem FA Cupu. U ogledu osmine finala, na Emirates stadionu, pobijedio je "topnike" drugoligaš Blackburn s 1-0.

Jedini pogodak na ogledu postigao je Kazim-Richards u 62. minuti, a Arsenalu na kraju ovog ogleda baš ništa nije značila statistika od 25 udaraca, odnosno, dvanaest udaraca u okvir suparničkih vratiju.

U drugom dijelu je Wenger pokušao i uvođenjem svojih jakih karika kao što su Cazorla, Walcott i Wilshere, ali ništa toga dana nije pomoglo londonskoj momčadi.

Bio je to inače dan kada su u FA Cupu pobjeđivali drugoligaši. Dalje ide i Milwall koji je u gostima pobijedio petoligaša Luton s 3-0, dok je Barnsley slavio kod trećeligaša Milton Donsa s 3-1.

Danas će još, od 19 sati, igrati Oldham i Everton, a podsjetimo da je u prethodnom kolu Oldham već iznenadio jednu uglednu momčad iz Liverpoola. Istoimeni klub iz tog grada je svladao s 3-2.

Nogometaši Oldhama, inače kluba koji je blizu dna trećeligaške ljestvice, i drugu su liverpulsku momčad iz Premierlige iznenadili tijekom natjecanja FA Cupa.

Podsjećamo da je u prošlom kolu Oldham s 3-2 pobijedio Liverpool, a ove subote je u osmini finala protiv Evertona na domaćem travnjaku odigrao neodlučeno 2-2. Jasno, Everton nisu izbacili, igrat će se ponovljena utakmica na Goodisonu, ali su u šokantnoj završnici iznenadili i ovog uglednog suparnika, a pogodak je za 2-2 u 95. minuti ogleda postigao Matt Smith, glavom nakon kornera.

Inače, ogled je počeo u režiji enormno motiviranih domaćih nogometaša. U 13. minuti je Oldham izveo odličnu kontru koju je pogotkom zaključio Obita. Everton je na svoju sreću vrlo brzo izjednačio pogotkom Anichebea u 24. minuti i nakon toga je stezao obruč, ali do pogotka za vodstvo u prvom dijelu nije došao.

No, povela je Moyesova momčad početkom drugog dijela. Nakon kornera, u 48. minuti, Jagielka je unatoč obješenom suparničkom igraču oko sebe uspio glavom pogoditi suparničku mrežu.

Do izjednačujućeg pogotka Smitha su obje momčadi imali nekoliko sjajnih šansi, a jednu od boljih je imao i hrvatski nogometaš Nikica Jelavić, ali je u 82. minuti, s desetak metara i sam pred suparničkim vratarem, prebacio okvir vratiju.

Imao je Jelavić i u prvom dijelu nekoliko puta priliku za pogotkom, no njegovoj krizi očigledno još uvijek nije došao kraj. Odigrao je svih 90 minuta ovog ogleda.

FA Cup, osmina finala:

Oldham - Everton 2-2 (Obita 13, Smith 90+5 / Anichebe 24, Jagielka 48)

Arsenal - Blackburn 0-1 (Kazim-Richards 62)

Luton - Milwall 0-3 (Henry 12, Hulse 36, Guessan 86)

Milton Dons - Barnsley 1-3 (Bowditch 62 / Dagnall 3, 90+2, Harewood 19)

Linker
21. rujan 2024 13:51