Novo vrijeme je bilo bolje od Futsal Pule u prvoj utakmici finala

 GORAN SEBELIC Cropix
NOVO VRIJEME

Kraljevi preokreta opet u akciji: Makarani još jednom gubili, ali napravili važan korak prema naslovu

Makarani su u polufinalu dva puta preokrenuli rezultat i pobijedili, a sada to rade i u finalu.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. svibanj 2022. 22:17

Futsal Pula Stanoinvest - Novo vrijeme 1:2 (1:0 - Lolić (6), 1:1 - Kazazić (19), 1:2 - Musinov (27)

PULA Dom sportova Mate Parlov. Gledatelja 1.300. Suci: Mislav Đeko (Zagreb) i Dino Kramar (Varaždin). Treći sudac: Dujmić.

FUTSAL PULA: Luketin, Mataja, Baisel, Bilić, Vukmir, Jamičić, Daniel Moravac, Dean Moravac, Grbić, Hrgota, Hasanbašić, Lolić, Šulentić, Barišić.

Trener: Frane Despotović

NOVO VRIJEME: Bašković, Vuković, Jelavić, Kazazić, Musinov, Herceg, Pulinho, Sesar, Suton, Lasić, Gašpar, Ora, Horvath.

TRENER: Ivan Božović

ŽUTI KARTONI: Pulinho (25), Mataja (27), Bilić (40).

Igrač utakmice: Pulinho



U prvoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske, gosti iz Makarske svladali su domaću Futsal Pulu rezultatom 2:1. Time su stekli prvu i važnu prednost, kako natjecateljski, tako i psihološki pred drugu utakmicu, koja se igra u nedjelju u pulskom Domu sportova.

Veliki broj gledatelja okupilo se na tribinama za povijesno prvo finale Futsal Pule. Za Novo vrijeme je to peto uzastopno finale i temeljem iskustava su najavljivali da je prva utakmica doigravanja najvažnija. Nažalost po vrlo borbene i nadasve visoko motivirane Puljane, ta je utakmica otišla u korist Makarana. Po običaju se kaže da je ona zaslužena, ali da su i Puljani bili uspješni, vrijedilo bi isto.

Za igrače Frane Despotovića otvorenje utakmice bile je vrlo obećavajuće. Nekoliko dobrih prilika u početku nisu realizirane, ali je u 6.minuti pulski većinski dio navijača oduševljeno pozdravilo prvi gol finala. Nakon kornera Grića odlično je pucao Lolić i pogodio mrežu Novog vremena. Taj gol dao je dodatnu snagu Puli, koja je djelovala bolje i svježije u toj fazi prvog dijela. U nekoliko je situacija u napadačku akciju krenuo i vratar Luketin, no već u 9. minuti je Jelavić, pogodivši stativu, najavio da se gosti dižu. Njihovi su napori da izjednače rezultat okrunjeni dvije minute prije kraja poluvremena. Gašpar je uposlio Kazazića koji je pucao, a lopta se provukla ispod domaćeg vratara i ušla u mrežu za 1:1.

U nastavku utakmice bilo je prilika na obje strane, ali su Makarani ti koji su bili konkretniji. Gašpar je opet asistirao dijagonalom za Musinova, koji je precizno pucao i pogodio za vodstvo Novog vremena. Bila je to 27. minuta i teško je bilo povjerovati da će to biti posljednji pogodak večeri. Bilo je udaraca u vratnicu s obje strane, a u nekoliko situacija su i domaći i gosti imali izvrsne prilike. U posljednjim minutama Pula je pritisnula i svim silama nastojala doći do izjednačenja. Posljednja prilika bila je Mataje pred istek vremena, ali je iz blizine glavom pucao pokraj vrata...

Sve u svemu vrlo dinamična i zanimljiva utakmica, preokret i pobjeda gostiju, ali već u nedjelju se igra nova runda. Novo vrijeme ima prednost, ali sve je u kontekstu krajnjeg epiloga finala još otvoreno.

Linker
25. travanj 2024 16:53