JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
IZGUBIO KOMPAS

‘Kraljevi‘ u problemu, evo kakva kazna prijeti velikoj zvijezdi Real Madrida za napad na parkiralištu Bernabeua

U srijedu će se pojaviti na svjedočenju pred Povjerenstvom koje će onda odlučiti o konačnoj kazni
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 17. travanj 2023. 16:13

Nakon nedavnih događaja u španjolskoj Primeri, Real Madrid će biti oslabljen za bitnu kariku u veznom redu. Urugvajski reprezentativac Federico Valverde bit će suspendiran na najmanje četiri utakmice nakon fizičkog napada na Alexa Baenu na parkingu stadiona Santiago Bernabeu poslije utakmice protiv Villarreala.

Prema AS-u, Povjerenstvo za borbu protiv nasilja proslijedilo je slučaj Povjerenstvu za natjecanje što sa sigurnošću znači da će Valverde dobiti kaznu neigranja nekoliko utakmica. U srijedu će se Valverde i Baena pojaviti na svjedočenju pred Povjerenstvom koje će onda odlučiti o konačnoj kazni.

Iako ovo nije najbolja situacija za urugvajskog veznjaka, dobro je prošao jer je slučaj mogao otići i do španjolskog Ministarstva sporta, što bi značilo da je mogao dobiti zabranu do šest mjeseci neigranja, dok će ovako dobiti kaznu od četiri do 12 utakmica te bi u najgorem slučaju mogao propustiti početak iduće sezone.

image
YUICHI YAMAZAKI Afp

Podsjetimo, Valverde je napao Baenu zato što je navodno Villarrealov igrač vrijeđao njegovog sina. Povijest iza sukoba seže još u siječanj, kada je Baena navodno rekao nešto slično Valverdeu tijekom utakmice Copa del Reya.

Linker
26. travanj 2024 00:12