Damir Dobrinić/Tomo Ničota
KVALIFIKACIJE ZA SP

Kroničari reprezentacija s kojima smo u skupini: 'Bit će svega, pa i čudnih rezultata!'

Kvalifikacijska skupina za Svjetsko prvenstvo 2014. godine je teška, ali ne misle svi da će Hrvatska i Srbija same odlučivati o prvome mjestu. Tu su Belgija, Škotska, Makedonija i Wales, ni na jedno od tih gostovanja ne može se otići i biti siguran da će se uzeti tri boda
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2011. 19:21

'BIT ĆE SVEGA PA I ČUDESNIH REZULTATA' - Kvalifikacijska skupina za Svjetsko prvenstvo 2014. godine je teška, a nisam od onih koji misle da će Hrvatska i Srbija same odlučivati o prvome mjestu. Tu su Belgija, Škotska, Makedonija i Wales, kad ovako razmišljam, ni na jedno od tih gostovanja ne možeš otići i biti siguran da ćeš uzeti tri boda. Općenito, euforija vezana uz reprezentaciju kod nas je splasnula nakon SP, Nakon pobjede protiv Njemačke bili smo najbolji u Europi, svi su mislili da će ta momčad napraviti čudo, a onda smo ispali, u ove kvalifikacije krenuli katastrofalno. Od Estonije smo u dvije utakmice izgubili pet bodova, primili četiri pogotka. Zamislite obranu u kojoj igraju Vidić, Ivanović, Kolarov i Subotić, ti momci vrijede preko 100 milijuna eura i ispada da nikad ne bi smjeli primiti gol. A oni primili četiri od Estonije! Ne igraju s istim žarom za reprezentaciju kao za klubove, imamo probleme u napadu, jer i dalje smo ovisni o Žigiću i Panteliću. Strašno! Novih mladih igrača nema, iako smo igrali i finale U-21 2007., iz te momčadi tu su samo Kolarov i Ivanović. Možda bude Sulejmani, ali i on je upitan, nije nam baš svijetla budućnost. Na papiru Hrvatska i Srbija su ispred ostalih, ali bit će to skupina čudesnih rezultata, bit će tu svega, teško je išta prognozirati. SRBIJA - Zoran Stojadinović (Sportski žurnal)

'OČEKUJTE EKSPLOZIJU BELGIJSKOG NOGOMETA' - U Belgiji smo svi zadovoljni skupinom, a razlog je jednostavan; nakon dugo vremena nemamo za suparnika niti jednu veliku europsku reprezentaciju poput Španjolske ili Njemačke s kojima smo se dosad uvijek susretali. Znamo svi da su Srbija i Hrvatska izuzetno jake momčadi, ovdje je mišljenje da je Srbija bolja od Hrvatske, ali bolje te dvije reprezentacije nego netko od velikih. To je dobar znak za početak, jer u Belgiji je odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. označen kao glavni cilj u idućem razdoblju, a premda mnogi misle da je belgijski nogomet u padu i da naša reprezentacija neće biti veliki suparnik Srbima i Hrvatima, budite sigurni da će biti drugačije. Belgijski reprezentativni nogomet izlazi iz krize, već sad igramo bolje nego što govore rezultati, a jedna vrlo talentirana reprezentacija tek dolazi na scenu. Pogledajte te igrače Vermaelen, Lukaku, Hazard, koji igra u Lilleu i kojega Francuzi na puštaju ispod 35 milijuna eura. Tu je i Witsel iz Benfice, a po meni je važan kotačić Kompany, jedan od najboljih braniča Premier lige. On je vođa ove momčadi, sad igra svoj najbolji nogomet i naša će reprezentacija biti izuzetno jaka kad počnu te kvalifikacije. Uvjereni smo svi ovdje u eksploziju belgijskog talenta, vraćamo se na najveću scenu. BELGIJA - Benoit Delhauteur (Dernier Heure)

'NAMA ŠKOTIMA NAJTEŽI SU VELŠANI' - U Škotskoj su emocije podijeljene nakon ždrijeba za SP 2014. Nakon što smo u posljednje dvije kvalifikacijske skupine izvukli Nizozemsku i Španjolsku, postoji olakšanje što ponovno nećemo igrati protiv supersila. Ipak, treba biti realan, jer je Hrvatska ugledan suparnik s igračima svjetske klase. Srbija i Belgija se dižu, dok je Walles najgora moguća reprezentacija koju je Škotska mogla izvući iz šestog šešira. Umjesto Andore ili San Marina mi smo dobili Bitku za Britaniju, koja može biti vrlo opasna. Sve u svemu, moglo je biti i lošije za Škotsku, ali bit će iznimno težak zadatak dohvatiti mjesto koje vodi u play-off. ŠKOTSKA - Craig Swan (Daily Record)

'HRVATSKA NAM JE ZAPRAVO USLUGA' - Reprezentacija je izbjegla istinske moćnike svjetskog nogometa poput Njemačke, Italije, Španjolske i Engleske. Iako to znači da će Savez ostati bez dosta novca, Aaron Ramsey, Gareth Bale i društvo moraju vjerovati da im je sudbina učinila uslugu u obliku Hrvatske. Hrvatska, predvođena s Baleovim suigračem Lukom Modrićem, Srbija i Makedonija su države bivše članice Jugoslavije, tako da će među njima biti oštra konkurencija. Velški reprezentativci se trebaju nadati da će jedni drugima izbiti dosta bodova i da će to iskoristiti. Hrvatska je mlada država, no ima nogometni ugled, ali nada Walesa je što ih je u kvalifikacijama za EP 2012. uspjela pobijediti Gruzija. WALES - Paul Abbandonato (Western Mail)

'MOGLI BISMO ZAVRŠITI NA ZADNJEM MJESTU' - Makedonski je nogomet u velikoj, najvećoj krizi dosad, pitanje kad ćemo se izvući i hoćemo li se uopće tako brzo izvući. Sve je puno afera, a najnovija je povezana s namještanjem utakmica u Turskoj, navodno su i neke naše utakmice protiv Turaka bile namještene. Nadali smo se da ćemo u skupini dobiti barem jednu svjetski jaku reprezentaciju, da se Savez financijski oporavi, ali čak ni to. Skupina je teška, no, ne donosi novac. Sve je loše, mi nemamo ni izbornika, a sad će vjerojatno otpasti neka imena s ovih prostora, poput Ćire ili Tumbakovića, koja su bila među kandidatima. Ne bi bilo pošteno da imamo na klupi Hrvata ili Srbina, pa možda opet uzmemo Slovenca, Prašnikara. Iako, ja mislim da bismo trebali drugim putem, izbornikom imenovati Gocu Sedloskog i pokušati opet graditi našu reprezentaciju. Nikad nismo bili lošiji, ne bi me iznenadilo da završimo zadnji u tim kvalifikacijama. Iako, u Skoplju nikome nikad nije bilo lako, a ovdje se šalimo da ćemo sa Srbima, bude li gusto, igrati na Tetovu. Makedonija će igrati za sebe, ali, kako sad stvari stoje, nema optimizma. Nemamo novih mladih igrača, jako, jako loše. MAKEDONIJA - Igor Ivanovski (Makedonski sport)

Linker
10. svibanj 2024 23:29