GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
ODLIČAN REZULTAT

Kruno Jurčić na dramatičan način osvojio egipatski Kup i donio klubu prvi trofej u povijesti

Najtrofejniji egipatski klub, Al Ahly, ispao je u osmini finala, što je Pyramidsu pružilo priliku da osvoji prvi trofej
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 22:15

Kruno Jurčić bilježi odlične rezultate u Egiptu. Njegov Pyramids FC pobijedio je ZED s 1:0 u finalu egipatskog Kupa, osvojivši tako prvi trofej u povijesti kluba. Gol za pobjedu postigao je Fiston Mayele u 87. minuti.

Utakmica je bila tvrda i bez mnogo prilika, a činilo se da će završiti u produžecima. No, tri minute prije kraja regularnog vremena, Mayele je postigao pogodak za veliko slavlje Pyramidsa. Nakon šest minuta nadoknade, slavlje je moglo započeti.

Najtrofejniji egipatski klub, Al Ahly, ispao je već u osmini finala, što je Pyramidsu pružilo priliku da osvoji prvi klupski trofej. Do sada su dva puta gubili u finalu Kupa i dva puta završili kao drugi u prvenstvu.

Jurčić je tijekom svoje karijere vodio klubove poput NK Istre 1961, Slaven Belupa, Lokomotive, Maribora, Adanaspora, Saudijske Arabije, Al Nassra (Riyadh), Baniyasa, Al Nasra (Dubai) te Dinama Zagreb u tri navrata.

Prvi put je bio trener Dinama u sezoni 2009./2010., drugi put 2011. godine, a treći put u sezoni 2012./2013. Također je radio kao pomoćni trener u hrvatskoj reprezentaciji 2012. godine. Pyramids je preuzeo u veljači ove godine, a sada im je donio prvi trofej u klupskoj povijesti.

Linker
05. rujan 2024 10:47