RONALD GORSIC/CROPIX
NAJAVA KUPA

Krznar: Momčad je u dobrom stanju, moji igrači opet će biti pravi ratnici koji idu iz pobjede u pobjede

Ne zan se hoće li igrati Petković, na gol bi trebao Zagorac, a poštedu će vjerojatno dobiti i Oršić
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 26. listopad 2021. 14:16

Dinamove nogometaše u srijedu u 15 sati u Bijelom Brdu, selu 15 km istočno od Osijeka, prema Erdutu, čeka nadmetanje nakon kojeg nema popravnog. U prvenstvu su „modri” i nakon dva uzastopna remija (Rijeka 3-3, Istra 1-1) prvi po prosjeku bodova ili, ako vam je tako lakše, imaju najmanje izgubljenih bodova (9, naspram po 12 Rijeke i Osijeka), u Europskoj ligi su unatoč dvama porazima u prva tri kola drugi u svojoj skupini, ali slijedi Supersport hrvatski kup, jedna utakmica nakon koje nema popravka!

BSK je vodeći drugoligaš s prvoligaškim ambicijama koje, prema riječima vodećih ljudi kluba, Jove Vukovića i Denisa Krstanovića, ovise o „pronalaženju strateškog partnera”, po modelu Gorice, koja se s litavskim partnerom etablirala kao stabilni prvoligaš u sredini ljestvice. Osmina finala je, pak, faza natjecanja u kojoj su „modri” već znali ispasti, primjerice, od Naftaš-Ivanića, ujesen 2005. slabijeg kluba i momčadi od današnjeg BSK-a.

Dinamo je tada vodio Josip Kuže, a igrali su Modrić, Eduardo i Ćorluka, dok je danas Damiru Krznaru dvojba koristiti ili ne Brunu Petkovića. Nije se izjasnio, no na vratima će, prema ranijem planu za Kup, biti Danijel Zagorac, a poštedu bi mogao dobiti Mislav Oršić, pa bi na krilima trebali krenuti Špikić i Menalo. Jedini Dinamov potpuno zdravi srednji napadač je onaj s brojem 9 na leđima, Komnen Andrić, kojeg će zasigurno domaći navijači, među kojima možda ima i „dinamovaca”, tražiti najviše autograma, selfija i dresova.

image
Komnen Andrić - jedini potpuno zdravi 'Plavi 9'
RONALD GORSIC/CROPIX

- Momčad je na zadovoljavajućoj razini unatoč svim poteškoćama. BSK je, pak, neugodno gostovanje, jer suparnik je u uzlaznoj putanji, na čelu Druge lige, a podloga je umjetna trava, dakle trebat će određeno vrijeme prilagodbe, ali naravno da je kvaliteta naših igrača, pojedinačna i momčadska, ta koja će sve prednosti domaćina neutralizirati. Vjerujemo u dobru igru i prolaz – najavljuje Krznar, koji u kadru ima i nekoliko igrača iz druge momčadi koji su već igrali u Bijelom Brdu.

- Bilo im je to vatreno krštenje, protiv agresivne, čvrste i borbene momčadi, došli su doma onako, dosta potrgani, ali zašto ne, neka se adaptiraju na nogomet kakav ih čeka u seniorima. Mi smo na to već adaptirani, brži smo, snažniji i čvršći i moramo do demonstrirati sutra.

Dinamo je ove sezone odigrao 11 europskih i 11 domaćih prvenstvenih utakmica, plus 1/16 finala Kupa s Orijentom 1919 na Krimeji.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

- Zanimljiva statistika, da. Naravno da europske utakmice iscrpljuju, poglavito u pretkolima, jer su na ispadanje, pa je energetska potrošnja veća zbog psihološkog faktora mača nad glavom. Kroz skupinu je opet imperativ prolazak i nije lagano, pa kad se pobijedi dolazi do pražnjenja, spuštanja... Puno ulažemo u to da momčad uvjerimo da je to maraton, rat koji traje, bez obzira na to što se poneka bitka izgubi. Sigurno će to do igrača doprijeti, ako već nije i sigurno će oni ponovno biti pravi ratnici koji idu iz pobjede u pobjedu.

Što se, pak, ozljeda i rotacija zbog drugih razloga tiče, Krznar ističe:

- Pazit ćemo na opterećenje jer razmak između utakmica nam je tri dana, ali sastavit ćemo respektabilnu momčad koja može odgovoriti svom zahtjevima u Bijelom Brdu – poručio je Krznar.

Dinamov je autobus nakon popodnevnog treninga trebao krenuti prema Osijeku, gdje će branitelj Rabuzinova Sunca dočekati sutrašnju utakmicu. Sudi Šibenčanin Dario Kulušić, nema VAR-a.

Linker
11. rujan 2024 09:07