DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
1/16 FINALA KUPA

Krznar najavio veliku rošadu i upozorio dinamovce: ‘Dobili smo jednog od najtežih protivnika‘

‘Ti koji će nastupiti su igrači s izuzetno dobrim inputom i ponašanjem na treningu‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. rujan 2021. 08:38

Stišale su se emocije nakon poraza od West Hama, derbi je odgođen i Damir Krznar dobio je vrijeme za kojim je žudio. Vrijeme u kojem može imati na okupu sve igrače, s njima normalno trenirati i uigravati svoje ideje.


- Nema ozlijeđenih, svi su dobro, Perić i Čop treniraju s momčadi - kazao je Krznar.


U tom procesu uigravanja i treniranja za nastavak sezone, 1/16 finala Kupa trebala bi biti samo jedan test, utakmica koja će pokazati Krznaru “prolazno vrijeme”, kako momčad diše nakon tjedana dana treninga, međutim, s obzirom na suparnika, drugoligaša s vrha ljestvice, Orijent će biti pravi “orijentir”, ali i ozbiljan suparnik.

Kiks zabranjen

Dinamo treba biti oprezan jer zadnje što mu sad treba, u ovoj fazi, jest takav kiks, ispadanje iz Kupa već na prvom koraku.
- Orijent je sigurno jedan od najtežih protivnika koji nas je mogao čekati, ne sjećam se da nam je ikad protivnik bio drugoligaš u tako ranoj fazi - reći će Krznar.


Zanimljivo, Damir Krznar kao samostalan trener debitirao je upravo na ovaj datum, 22. rujna, bilo je to 2015. godine. Naime, on je tada, kao pomoćnik Zorana Mamića, koji je u Grčkoj skautirao Olympiacos, vodio utakmicu baš u šesnaestini finala Kupa. Dinamo je gostovao u Zlataru, suparnik je bio Oštrc, Modri su uvjerljivo slavili 1:7. Iako, na poluvremenu je bilo senzacionalnih 1:1. Tada je, od igrača koji su i sad u Dinamu, za Dinamo u prvih 11 igrao Amer Gojak, na klupi je bio Ademi. Inače, Krznarova je statistika u Kupu dosad čista, lani je slavio protiv Gorice i Istre, ima, dakle, tri od tri.


No, ako uspoređujemo Orijent s Oštrcom, onda su Riječani ipak mnogo kvalitetniji suparnik.
- Uspjeli smo iskoristiti ovaj period od West Hama do danas za punjenje baterija, pogotovo igrača koji su nastupili na Euru i poslije još imali obveze tijekom reprezentativne stanke. Neki od tih igrača i dalje će biti u tom tretmanu i nećemo ih koristiti u utakmici s Orijentom - poručio je Krznar, koji, sudeći po tome, ipak neće na travnjak Krimeje poslati nominalno najjači sastav.

Teško je u utorak bilo prosuditi i zaključiti hoće li i tko od reprezentativaca putovati u Rijeku, hoće li tko od od njih uopće biti u prvih 11.


Mogli bismo Dinamo ponovno gledati u tom 3-4-2-1 sustavu, u kojemu su Modri dosad pokazali i neke dobre, ali i loše strane. Vidjet ćemo kakvim će se pokazati na Sušaku.
- Lovimo mehanizme u igri, pogotovo što se tiče faze napada, bit će rošada protiv Orijenta, ali ti koji će nastupiti su igrači s izuzetno dobrim inputom i ponašanjem na treningu i oni su zaslužili da s računamo i vjerujem da mogu odraditi dobar posao.

Nužno je dati sve

Ipak, uvijek je potreban oprez, ne treba posebno naglašavati da je Kup nepredvidljivo natjecanje.
- Možemo pogledati duž Europe ili čak i neke naše utakmice u prošlosti i vidjeti da su te rane faze često bile zahtjevne i opasne. Vjerujemo da nama Orijent neće biti takav! Ali mu, svejedno, pristupamo s ozbiljnošću, znamo da je to momčad koja nam može zadati određene probleme ako mi ne budemo pravi. Apeliramo čitav tjedan na profesionalnost i ozbiljnost, znamo da moramo dati sve od sebe da bismo prošli dalje - upozorio je Krznar.


Podsjetimo i na jedan lanjski raritet. U 1/16 finala protiv Ferdinandovca Luka Menalo zabio je tri pogotka za Dinamo u pobjedi 7:1, a onda otišao na posudbu u Rijeku i desetak dana kasnije zabio dva pogotka za Rijeku protiv Dilja u istoj fazi natjecanja. Sad je Menalo opet u Dinamu, čeka svoju priliku, možda je dobije baš protiv Orijenta. Premda, i on je reprezentativac, ne znamo hoće li i njega Krznar dozirati...

Linker
05. svibanj 2024 00:24