BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
PALA VELIKA NAJAVA

Krznar oduševljen: ‘Jedna od najljepših u povijesti! Reprezentativci idu na odmor, igrat će - mladi!‘

Istra ima novo finale u subotu, naglašava njen kapetan, dok Modri slave ogroman, povijesni uspjeh
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. svibanj 2021. 22:26

Konfeti, pjenušac i kapetan Arijan Ademi s Rabuzinovim Suncem u rukama! Scena koju Dinamo nije doživio već tri godine. Dobio je malo "mjehurića" po glavi i Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a, koji je predao pehar. Slavili su Dinamovi nogometaši, svi u majicama s natpisom "Kup je naš", skakali su po podiju, fotografirali se. Neki poput Joška Gvardiola i nešto dulje, jer, njemu je to definitivno zadnji trofej u Dinamovom dresu.

Zadovoljstvo i olakšanje bilo je veliko među Dinamovim igračima i članovima stožera, odahnuo je i Damir Krznar.

- Definitivno jedna od najljepših sezona u povijesti. Puno nam je značio trofej, nismo si htjeli dozvoliti da na kraju takve sezone ostanemo bez njega. Malo smo izgubili konce u drugom dijelu, a onda ipak pobijedili. Istra je iskoristila šanse, došla nam je voda do ušiju kod 3:2, ali smo zabili četvrti. Kod 4:3 nam više nije bilo panike, tu smo bili mirni, svjesni da ćemo riješiti utakmicu - rekao je Krznar, još malo pričajući o utakmici.

- Nismo ušli bahato u drugo poluvrijeme, htjeli smo kontrolirati utakmicu i iz te kontrole doći do četvrtog ili petog gola, ispalo je drugačije. Šteta zbog terena, možda bi drugačije završilo da je bio kvalitetniji, ali za gledatelje nema boljeg od devet golova.

Sad slijedi kratko opuštanje, u subotu "revijalna" utakmica protiv Šibenika.

- Veseli nas što nema sportskog imperativa, dat ćemo šansu mlađima, pustit ćemo reprezentativce na kratki odmor, svi oni zavrjeđuju odmor. Borili smo se čitave sezone s dvije opasnosti, s velikim brojem utakmica i izuzetno dobrim Osijekom. Nakon ispadanja iz Europe, Osijekove su šanse kopnile jer smo autoritativno prošli te utakmice. Nema puno vremena do nove sezone, malo ćemo proslaviti, odmor će biti kratak i nastavljamo u istom ritmu.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Mislav Oršić opet je bio dvostruki strijelac, završio je i on sjajno jednu spektakularnu sezonu.

- Svi smo sretni, nakon tri godine smo osvojili Kup, svi smo sretni ovom sezonom koju želimo završiti pobjedom i u subotu. Uvijek nam Europa obilježava sezonu, po njoj ćemo je najviše pamtiti, ali bez prvenstva nema ni Europe, sad moramo nastaviti dalje ovako i vidjeti je l' možemo dogodine biti bolji. Što se tiče utakmice, u prvom poluvremenu smo bili bolji, ali mi kao da smo s glavama ostali u svlačionici, no uspjeli smo nakon svega privesti utakmicu mirno kraju. Sad nas čekaju novi izazovi, nadam se da ćemo se brzo spremiti za Euro i biti na top razini na tom natjecanju.

Slično je razmišljao i Bruno Petković.

- Zaokružili smo na odličan način sezonu, povijesnu, tek će kasnije ljudi postati svjesni što smo napravili. I više no što smo zacrtali smo napravili. Tajna? Ne dolaze ovakvi rezultati slučajno, to je kontinuitet od tri godine, puno igrača došlo, puno mladih je stasalo, sve u klubu i oko njega je raslo i ovo je posljedica toga - kazao je Petković.

Puljani su na kraju ipak mogli biti ponosni na ono što su napravili, malo momčadi bi nakon 0:3 na poluvremenu u nastavku pružilo takav otpor.

- Velika je stvar što smo bili u finalu, nadali smo se da možemo doći do iznenađenja, ali nismo uspjeli. Ušli smo mlako u utakmicu, s previše respekta, oni su to iskoristili, ali na poluvremenu smo skupili glave da idemo dati maksimum, da pružimo sve što možemo. Zabili smo brze golove, imali penal, krenuli smo na sve ili ništa, osjetio se strah od njih, ali ostavili smo im prostora i to su iskoristili. Nama je finale u subotu u Osijeku, zahvaljujemo podršci čitavoj Istri i dat ćemo sve od sebe da ostanemo u ligi - rekao je Slavko Blagojević.

Trener Danijel Jumić također je naglasio da je ponosan na svoje igrače.

- Zahvalio bih svojim igračima na ovoj sezoni u Kupu, Dinamu čestitao na zasluženoj pobjedi. Ponosan sam na svoju momčad, nismo gubili glavu na poluvremenu. Ušli smo loše, Dinamo je zabio iz prve dvije situacije. Sve je išlo u smjeru Dinama, onda dobra naša reakcija u nastavku, velika obrana Zagorca kod 4:3... Sad moramo ostati na tom tragu iz drugog dijela i u Osijeku i ostati u ligi - poručio je Jumić.

Linker
19. travanj 2024 03:50