RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POLUFINALE KUPA U MAKSIMIRU

Krznar otkrio Dinamov plan za Goricu: ‘Sve ćemo slagati oko njih dvojice, neka sada daju puni obol...‘

‘Ne bih se usudio reći da je Gorica hit prvenstva, no izuzetno je napredovala u zadnje dvije godine‘
Piše: N. Lipovac/JLObjavljeno: 27. travanj 2021. 13:42

Za razliku od prvenstva, u kojem još i mogu napraviti neki krivi korak, u Hrvatskom kupu nema popravka, igra se po jedna utakmica i Dinamo sutrašnji polufinale s Goricom (18.00) dočekuje kako i dolikuje pretendentu na dvostruku krunu: s najjačim snagama. No, to ne znači da neće biti promjena u postavi u odnosu na Hajduk.

- Očekuje se rotacija tri-četiri igrača, jer ovo nadmetanje gledamo i kroz prizmu Slaven Belupa, gdje nam dvojica ne mogu nastupiti, pa ćemo pokušati da sada daju puni obol, mislim na Petkovića i Franjića, a sve drugo slagat ćemo oko njih - najavljuje Damir Krznar.

Trener "modrih" je još dodao da će Gavranović konkurirati tek sljedeće srijede na Poljudu. Koprivnica "modrima" dolazi tri dana nakon Gorice, pa se tamo ponovno očekuje četiri-pet promjena, a potom Hajduk i Rijeka s razmakom od po četiri dana, dakle s "europskih 11" kao i u Osijeku...

Dinamo je u zadnje tri sezone svih šest puta pobijedio Goricu u Maksimiru, a u Velikoj Gorici remizirao samo ljetos, kad mu je taj bod bio dovoljan za naslov prvaka. Turopoljci, iako dolaze bez ozlijeđenog Lovrića i nemaju imperativa protiv velikog favorita, sanjaju finale na svom stadionu 19. svibnja protiv Istre 1961.

- Takvi, rasterećeni suparnici su najteži. Jasno da sanjaju kup, napravit će sve da dođu u finale, a na nama je da im to onemogućimo, svojom snagom, kvalitetom i što je najvažnije - pameću.

Gorica je pobjedom nad Lokomotivom (4-2) najavila izlazak iz krize u koju je zapala nakon što sedam kola nije pobijedila. Sad je ponovno treća na ljestvici.

- Ne bih se usudio reći da je hit prvenstva, ali izuzetno je napredovala u zadnje dvije godine. Imala je nekoliko odlazaka i ozljeda, dogodio joj se rezultatski pad, ali respektabilna su momčad koju moramo krajnje oprezno i ozbiljno shvatiti.

Na Lovrićevom položaju lijevog krila razmahao se Dario Špikić.

- Imaju oni još dinamita u nogama, znamo kvalitete svih igrača. Špikine kvalitete su nam poznate jer je naš igrač, potekao je kod nas, sigurno je jedan od tih na koje treba obratiti pozornost, ali Gorica je momčad, timski je napravila sve i tako će se ponašati i ubuduće. Respekt prema cijeloj momčadi, jer nikad ne znaš u kojem grmu leži opasnost.

Dinamo i Gorica nikad se međusobno nisu sučelili u hrvatskom Kupu, ali zanimljivo je da su "modri" do svojega prvoga pokala pobjednika Kupa u pokojnoj Jugoslaviji došli upravo preko velikogoričke momčadi, svladavši 18. studenoga 1951. godine u 2. kolu Radnik u Maksimiru čak sa 9-0.

Linker
09. svibanj 2024 02:05