Damir Krznar
 DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
PRESICA U MAKSIMIRU

Krznar otkrio kapetanovo stanje, pa progovorio o još jednom važnom igraču: ‘Nije dobro, zglob je otečen‘

‘Kako ćemo u obrani? Ako Livaković i Zagorac budu morali igrati stopere, igrat će‘, kaže Krznar.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2021. 12:16

S nadom, vjerom i optimizmom najavio je trener Dinama Damir Krznar uzvratnu utakmicu Playoff-runde Lige prvaka protiv moldavskog prvaka Šerifa. Na temeljima tih će vrijednosti Modri pokušati učiniti čudo i anulirati/preokrenuti zaostatak od 0:3 iz prve utakmice u Tiraspolu odigrane prije tjedan dana. Da posao neće biti lagan svjesni su svi u klubu.

- Ono što je najbitnije, vjerujemo, bez obzira na poteškoće sa sastavom, da imamo energije i znanja za nadoknaditi zaostatak iz Tiraspola. Vjerujemo da možemo do pozitivnog rezultata i do Lige prvaka. U sportu je sve moguće, dokazalo se to puno puta u nedavnoj prošlosti. To je jedan moment na kojem gradimo optimizam. Zaista vjerujemo da sutra možemo uzdignutih ruku napustiti stadion - rekao je Dinamov strateg.

Što je s trenerske strane naučeno iz prve utakmice u Tiraspolu?

- Možda će nekom zvučati apsurdno. Ali osnovno je, a to je i bio problem tamo, moramo zatvoriti pristupe našem golu. To je osnova na kojoj temeljimo nadu za iznenađenje. Prva je zadaća ne primiti pogodak, a onda i preuzeti rizik u fazi napada s igračem-dva viška. Moramo spriječiti tu ubitačnu Šerifovu kontru...

Je li odlučena taktička postava? Ademi i Jakić?

- Odluku o formaciji bih volio da ostane zatvorena iz razumljivih razloga. Ne bismo htjeli otkrivati previše protivniku. Jakić nije dobar, zglob je otečen nakon duela s igračem Lokomotive. Jučer nije bio spreman za trening, vidjet ćemo da li će biti danas pa onda odlučiti što s njim.. Ademi neće biti spreman za početak, bit će na klupi i čekati svoju priliku za ulazak ako bude potrebno.

image
Damir Krznar
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kako riješiti probleme u obrani?

- Bez obzira na poteškoće, sutra je prevažna utakmica da se vadimo na ikoga. Ako Livaković i Zagorac budu morali igrati stopere, to će i napraviti. Imamo rješenja u našem kadru i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat - rekao je Krznar.

Modrima će trebati podrška navijača...

- Po najavama i prodaji karata vjerujemo da će stadion biti pun. Optimistični smo. Znamo da dinamovci stoje uz klub, da su željni uspjeha i lijepih utakmica. Znamo da će doći u velikom broju i podržati nas, a mi vjerujemo da na njihovim krilima možemo ostvariti pozitivan rezultat.

Šerif nije primio tri gola na službenoj utakmici već dvije godine...

- Sutra je jedna specifična, posebna utakmica. Sve statistike u neku ruku padaju u vodu. Uvijek se volimo loviti za zakon velikih brojeva, jednom im se to mora dogoditi. Moramo svoje ciljeve izrealizirati na najbolji mogući način, a onda će se to pretvoriti u rezultat. Ne smijemo zanemariti kvalitetu Šerifa, dobri su u obrani, a imaju i kvalitetu prema naprijed, sve su to pokazali prije tjedan dana. Na nama je da limitiramo njihove dobre stvari.

Hoće li Modri napasti od samog početka?

- Moramo obraniti gol, ali to ne znači da ćemo igrati bunker. Moramo krenuti ofanzivno, to ćemo pokazati i sastavom, ali ne smijemo zanemariti fazu obrane. Bili smo koncentrirani na napad u Tiraspolu i to je bila greška. Ovim putem apeliram na momčad da se mora voditi briga o oba kraja terena, a da ćemo krenuti ofanzivno od 1. do 120. ili 125. minute, to vas uvjeravam da hoćemo.

Što ako se pobijedi, hoće li biti odmora uoči HNL-derbija s Osijekom?

Neki će igrači dobiti dva, neki i tri slobodna dana. Neće biti vremena za odmor reprezentativaca, a takav nas pakleni ritam čeka sve do prosinca. Mogu obećati slobodne dane za Božić - zaključio je Krznar.

Linker
05. svibanj 2024 18:28