Damir Krznar
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE TE IGRAČE...

Krznar potpisuje sve, ali presudni su i dalje - Mamići! Kako god završilo sa Šerifom, jedno je nužnost

Dinamo je kupio napadača koji u prva četiri kola nije zabio. Upravo će on debitirati u derbiju.
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 17:39

Damir Krznar nije samo trener nego i sportski direktor Dinama, on potpisuje odlaske i dolaske, iako je i dalje presudna riječ Zdravka i Zorana Mamića, koji od ožujka i pravomoćnosti presuda formalno više nisu klupski dužnosnici. Rezultat je jedini sudac i kad je on tu, kao nakon uzvrata s Legijom, svi u uredima "genijalci", a kad izostane, kao sada protiv Šerifa, svaki napravjeni potez je pod povećalom...

Krznar ipak nije "menadžer engleskog tipa" poput Nenada Bjelice u Osijeku, koji doslovce ima "slobodne ruke" unutar zadanog proračuna, no dojam je da je Dinamo prekasno počeo tražiti pojačanja, tek nakon što se prošlo 3. pretkolo i ozlijedio se Lauritsen krenula je potraga za stoperom, a sad ispada da će trebati dovesti čak dvojicu, neovisno o jeseni u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

"Captain Boomerang"

Podsjećamo, Dinamo je još zimus kupio Nevistića i Štefulja od Rijeke, Špikića i Čabraju od Gorice i Bulata od Šibenika, a vratila mu se s posudbi cijela jedna momčad, od koje su još u Maksimiru Menalo, Kulenović, Andrić, Gojak, Moubandje, Šutalo i vratar Horkaš. Bez odštete je doveden iskusni napadač Duje Čop (31), a nedavno je prodan u Kayserispor (2,3 mil. €) Mario Gavranović, koji se nije mirio sa statusom rezerve Petkoviću. No, odlaskom Gavranovića povučen je s posudbe sa Šubićevca za milijun eura kupljeni napadač Deni Jurić, "Captain Boomerang", čiji debi se očekuje protiv Lokomotive, a koji u prva četiri kola za Šibenik nije dao gola...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Prodao je Dinamo još jesenas Gvardiola, koji je ovo ljeto otišao u Leipzig, klub iz Maksimira još čeka drugu ratu od osam milijuna eura odštete. Desni bek Stojanović je posuđen Empoliju (300.000 €) s opcijom otkupa, Hajrović pušten u Aris bez odštete, a na posudbe su poslani Atiemwen, Ćuže, Čabraja, Burton, Marin, Janković, Julardžija... Ne zaboravimo ni da je ovo ljeto otkupljen Mišić od Sportinga za dva milijuna eura. Nije više tajna ni da je dogovorena prodaja Lovre Majera Rennesu za 15 milijuna eura s bonusima, uzvrat protiv Šerifa trebala bi mu biti oproštajna utakmica s plavim "10" na leđima, a dosad nije bilo u planu dovođenje novog kreativnog vezista, nego prebacivanje Ivanušeca na njegovu prirodnu poziciju, micanje s krila.

U LP 5-4-1 i 5-3-2

Do jučer je to lijepo teoretski zvučalo, s minimalno troška napraviti puno, no maksimum bi bio ulazak u LP i zagarantiranih 22,5 milijuna eura. Od EL bit će najmanje 10 milijuna manje, no bitnija je spoznaja da bi trenutni kadar, sa svim svojim prednostima (glavni igrači dugo skupa) i manama (brzina u zadnjoj liniji) teško bio konkurentan za više od 4. mjesta u skupini LP. Puno puta smo pisali, Dinamu je po mjeri EL, gdje će možda Krznar (u LP gotovo sigurno!) igrati s trojicom stopera, varijante 5-4-1- i 5-3-2 kao Bjelica prije dvije godine. I stoga je bar još jedan stoper nužan!

Linker
16. svibanj 2024 04:32