RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
REAKCIJE TRENERA

Krznar: ‘Svi nas kažnjavaju, ja sam isključivi krivac za ovo!‘; Tomić: ‘Sreću treba isprovocirati‘

Nogometaši Dinama okreću se velikom derbiju s Hajdukom koji je na rasporedu u nedjelju
Piše: SNObjavljeno: 01. prosinac 2021. 20:56

Nogometaši Rijeke plasirali su se u polufinale Hrvatskoga kupa svladavši kao gosti u četvrtfinalu na stadionu u Maksimiru branitelja naslova Dinamo s 3:1.

Trener gostiju Goran Tomić iznenadio je postavom i pogodio:

"Ako želite osvojiti Kup, onda morate pobijediti u svim utakmici. Mi smo sada dobili jednog velikog protivnika. Mi smo prvo poluvrijeme odigrali taktički jako dobro. Dinamo je dominirao, ali koji put te i sreća treba pomaziti, a ponekad tu sreću treba i isprovocirati. Pobijediti Dinamo na njihovu terenu, to se na Maksimiru ne događa svaki dan, treba maksimalno ući u susret. Čeka nas Hrvatski dragovoljac, idemo se pripremiti i ostvariti što bolji plasman na kraju sezone."

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

S druge strane, Damir Krznar preuzeo je odgovornost za poraz:

"Rijeka je s tri udarca na gol postigla tri gola, a mi s pregršt šansi nismo. Ali kad se toliko promašuje, ne može se očekivati pobjeda. Bilo je puno takvih naših utakmica u kojima izlazimo na koljenima, ne može to biti utjeha, očito nismo pragmatični i svaka nas bolja momčad kažnjava. Uvijek razmišljamo o tome da prvo sačuvamo gol, a onda da napravimo rezultat. Međutim, krivica je isključivo moja i od toga ne bježim. Velik je to kiks, Dinamo uvijek napada trofeje, tako da je ovo razočaranje. U takvoj tužnoj atmosferi dočekujemo veliki derbi, moramo se do utakmice s Hajdukom regenerirati, prespavati i orijentirati se isključivo na tu nedjelju", poručio je trener Dinama.

Junak Riječana Nediljko Labrović bio je poprilično impresioniran maksimirskom atmosferom:

"Želim zahvaliti cijeloj ekipi što je radila naporno tijekom tjedna i prvenstva, drago mi je da sam svojim obranama pridonio ovoj pobjedi. Malo sam sad dekoncentriran (u trenucima kad su navijači povisili decibele, op. a.)... Okrećemo se sada H. dragovoljcu koji nas je iznenadio u prethodnom dvoboju, dogodio se kiks, bio je to splet okolnosti, ali to se događa. Nastavit ćemo raditi kao i dosad do kraja sezone."

Za kraj je svoju analizu ponudio strijelac jedinog pogotka Modrih Marko Tolić:

"Teško je bilo što pametno reći. Moj gol ne znači previše, nogomet je timski sport i danas nismo ostvarili cilj. Previše je bilo pogrešaka. Naglašavam prvo poluvrijeme, tu se sve okrenulo na stranu Rijeke, dogodilo se ono - ako ne zabiješ, primiš gol. Iz nekog razloga, gol nas neće u zadnje vrijeme. Čeka nas Hajduk, za nas je svaka utakmica posebna. Kada se i čini da je neka utakmica laka, kada igraš na tri fronta, pa čak i u Europi, vidi se iz ovoga da nema takve koja bi bila lagana. Idemo se sada iskupiti našim navijačima i dati sve od sebe", zrno pozitive ponudio je Tolić.

Derbi s Bijelima na rasporedu je u nedjelju u 17.30 h.

Linker
20. travanj 2024 17:30