OSCAR DEL POZO Afp
DISCIPLINSKI POSTUPAK

‘Kuhinja‘ u Španjolskoj, prvi čovjek lige bi zbog Reala mogao ostati bez posla: Sljedeći tjedan je ključan

Sportski sud u Španjolskoj otvorit će novi postupak protiv Javiera Tebasa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. travanj 2024. 06:01

Iako predsjednik La Lige Javier Tebas glasno podržava Real Madrid, nije tajna da s prvim čovjekom kraljevskoga kluba Florentinom Perezom baš i nije u najboljim odnosima posljednjih godina, osobito nakon što se u javnosti pojavila ideja nogometne Superlige.

Španjolski novinar Sergio Fernandez objavio je kako bi Tebas vrlo brzo mogao biti suspendiran i to zbog slučaja koji je protiv njega pokrenut pred Sportskim sudom u Španjolskoj (TAD).

Sljedeći tjedan će u tom smislu biti ključan, jer će spomenuti sud otvoriti novi ozbiljni disciplinski postupak protiv predsjednika La Lige, a u pozadini priče stoji – Real Madrid.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Kako pišu španjolski mediji, žalba Real Madrida protiv Tebasa odnosila se na operaciju predsjednika La Lige za završetka sporazuma s CVC-om prema kojem bi liga dobila financijski poticaj od gotovo dvije milijarde eura u zamjenu za sporu otplatu tijekom 50 godina.

U zamjenu za tu trenutačnu financijsku injekciju, CVC bi dobio značajan dio televizijskih prava za La Ligu, protiv čega su se pobunili klubovi poput Barcelone, Real Madrida, Athletic Bilbaa i Ibize.

Real se žalio protiv Tebasove finalizacije posla bez jasne komunikacije s klubovima ili poštivanja prava koje oni imaju nad svojim televizijskim pravima.

Dosad se La Liga uspješno izvlačila iz svih optužbi, no sada se raspravlja o skupštini u prosincu 2021 koja je sazvana kako bi se raspravljalo o sporazumu uz minimalnu najavu i netransparentnu komunikaciju, i to bi Tebasa u konačnici moglo stajati funkcije...

Linker
25. travanj 2024 06:24