CROPIX
NOVA ERA

Kultni hrvatski klub se ugasio, ali odmah se krenulo u stvaranje novog koji će nositi dobro poznato ime!

Krenulo se u formiranje nove Udruge građana, nove pravne osobe, sve u jednom
Piše: Ivica PezeljObjavljeno: 24. srpanj 2022. 23:14

Vrlo brzo nakon sloma NK Inter Zaprešić, užurbano se krenulo u formiranje nove Udruge građana, nove pravne osobe, sve u jednom - novog kluba koji će se zvati NK Inker Zaprešić. Ime, naravno, nije novo, tako se poznati zaprešićki klub zvao između 1991. i 2003. godine, kada je promijenio ime u Inter. Sada ćemo, dakle, imati novi klub sa starim imenom...

Očekuje se da će osnivačka Skupština biti održana u ponedjeljak, 25. srpnja, i to pod pokroviteljstvom Zajednice športskih udruga grada Zaprešića, zajednice čiji bi predsjednik Lovro Benčević trebao postati predsjednikom Izvršnog odbora novog kluba, dok bi predsjednik Skupštine bio Zoran Družanović. Inker se prioritetno osniva kako bi se spasila djelatnost Škole mladeži, donedavno Interove, a ubrzo Inkerove.

Brojne selekcije

U Školi postoji blizu 15 selekcija, a vrlo je bitna informacija kako bi svaka od njih trebala zadržati rang natjecanja kojem je pripadala za vrijeme Intera. Školu će najvjerojatnije voditi Ernad Skulić, nekad poznati Interov igrač, koji je lani uspješno doveo juniorsku momčad do ostanka u Prvoj HNL. Ostale selekcije igrat će u nižim razredima, a vrlo brzo trebao bi biti poznat raspored trenera, odnosno tko će trenirati koju uzrasnu kategoriju.

Kada je riječ o imenu Inker, ono je svojedobno bilo zamjensko za naziv Jugokeramika, odnosno slijedilo je nazivlje tvornice keramike, koja je bila glavni sponzor i po kojoj se klub desetljećima zvao. No, nakon što je tvornica prestala doznačavati klubu financijska sredstva, nogometni pogon nije više želio nositi staro ime, pa se promjenom jednog slova pretvorio u Inter. Sada se opet dogodila naoko sitna, ali presudna i pravno dovoljna, promjena u nazivu, s tim što klub neće imati nikakvih dodirnih točaka s tvornicom, koja je godinama već u rukama španjolskih poslovnjaka, a ima i drugo ime.

Ovdje svakako treba dometnuti kako se oko novog Inkera već potiho govori i o mogućnosti formiranja seniorske momčadi, ali to se svakako neće dogoditi i neće aplicirati za sezonu 2022/2023. O onoj sljedećoj već bi se moglo pričati, no jasno je da bi u tom slučaju novi seniorski pogon morao krenuti iz lige koja pripada podrumu hrvatskog ligaškog ustrojstva...

Linker
16. travanj 2024 20:02