VALERY HACHE Afp
POTRAGA ZA TRENEROM

Kultnom engleskom klubu prijeti donedavno nezamisliv scenarij, Niko Kovač već je otpisan?

Vlasnik kluba kao idealnog čovjeka za nasljednika Rafe Beniteza vidi donedavnog trenera Fenerbahčea
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 26. siječanj 2022. 00:00

Još jučer je aktualna bila priča o Rudiju Garciji i Niki Kovaču kao jedinim pravim protukandidatima Vitoru Pereiri za poziciju menadžera Evertona, no prema jutrošnjim napisima engleskih medija, vođenih Guardianom, izgleda da od toga neće biti ništa...

"Navijači se bune, članovi Uprave smatraju to velikom kockom, ali vlasnik kluba Farhad Moshiri kao idealnog čovjeka za nasljednika Rafe Beniteza na klupi vidi Vitora Pereiru, donedavnog trenera Fenerbahčea, koji je na klupi istanbulskog giganta izdržao tek pet mjeseci", piše Guardian.

Razlog opće mobilizacije je jasan: Evertonu prijeti borba za opstanak u Premiershipu. Kultni klub opasno pleše po rubu i prijeti mu pad u drugi razred engleskog nogometa, gdje drugi velikan iz Liverpoola nije bio dugu 71 godinu. Farhad Moshiri je već s poslovnim suradnikom Alisherom Usmanovom razgovarao s portugalskim stručnjakom, koji je prije turske epizode vodio Porto, no mnogi smatraju da nema dovoljno znanja da se u žestokoj konkurenciji teške lige poput engleske izbori za veliki rezultat. Inače, s Olympiakosom i Portom osvojio je naslove prvaka.

"Problem koji ističu članovi Uprave jest činjenica da je Pereira kao trener ispao iz druge Bundeslige s Münchenom 1860, te da nema nikakvog premierligaškog iskustva. No, konačni pravorijek donijet će taj čudni većinski vlasnik klupskih dionica. Navijači time nisu najsretniji..."

Znači li to da je Niko Kovač otpisan? Pokazat će vrijeme, i to vrlo skoro, no iako je ulazak na sveto englesko nogometno tlo velika stvar za trenere, odlazak u ovakvom času i kod ovakvog vlasnika, definitivno nije idealan scenarij. Premda, postoji li više uopće idealan scenarij u svijetu nogometa?

Linker
20. travanj 2024 16:21