Marc Overmars

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia
TEŠKI SKANDAL

Legenda Ajaxa, Arsenala i Barce čeka kaznu zbog seksualnog uznemiravanja! Prijeti mu doživotna zabrana

Bivši nogometaš Ajaxa, Arsenala i Barcelone slao je eksplicitne poruke zaposlenicama kluba.
Piše: S.N.Objavljeno: 09. veljača 2022. 11:45

Marc Overmars bi mogao doživotno biti izbačen iz nizozemskog nogometa. Rezultat je to istrage koja je provedena u Ajaxu i to zbog činjenice da je Overmars zaposlenicama kluba slao poruke seksualnog sadržaja.

"Seksizam je kultura u klubu", rekla je jedna od 11 bivših i sadašnjih zaposlenica Ajaxa prilikom istrage, a u njoj je najgore prošao Overmars. Optužen je za seksualno uznemiravanje prilikom komunikacije uživo, ali i slanja uznemirujućih poruke među kojima su bile i fotografije njegovog spolovila. On je priznao svoje postupe te ga je Ajax odmah smijenio s funkcije sportskog direktora koju je do sada obavljao.

"Posramljen sam. Prošlog tjedna morao sam se suočiti s izvješćima o svome radu i ponašanju, za to su doznali svi u klubu. Na svoju nesreću, nisam shvaćao da prelazim granicu s time, ali to mi je pojašnjeno zadnjih dana. Osjećam nevjerojatni pritisak i ispričavam se... Sigurno je za mnoge moje ponašanje neprihvatljivo, ali sada je kasno. Ne vidim drugo rješenje nego da napustim Ajax. Ovo vuče i posljedice na moj privatni život, sada vas molim za mir", rekao je Overmars za Ajaxovu klupsku stranicu kada je skandal izašao u javnost.

Sada se pojavljuju nove stvari u istrazi koju vodi Nizozemski sportski tribunal koji je cijeli slučaj okarakterizirao najvećim mogućim stupnjem. To znači da Overmarsu prijeti doživotna zabrana obavljanja bilo koje funkcije u nizozemskom nogometu, ali i sportu općenito. Nije još poznato kada će presuda biti donesena, ali bivšem nogometašu Ajaxa, Arsenala i Barcelone te nizozemskom reprezentativcu s 86 nastupa i 17 golova sigurno se ne smiješe sretni dani.

Linker
25. travanj 2024 13:56