Wojciech Szczęsny

 JOSEP LAGO Afp
‘UŽASNA STVAR‘

Legenda Barçe napala Szczęsnyja zbog ‘polaganog samoubojstva‘: ‘Barem to ne radim pred djecom‘

‘Pušenje je moja stvar. Nema efekta na igru jer na treninzima radim dvostruko više‘, rekao je Poljak
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2024. 17:07

Wojciech Szczęsny izdržao je bez nogometa dva mjeseca. Umirovio se ljetos s Juventusom kao posljednjom stanicom, da bi se ovih dana ispostavio spasonosnim rješenjem za ozljedu Marca Andrea Ter-Stegena, što će poljskog vratara dovesti na vrata Barcelone.

Pitanje je u kakvoj je formi, ali nema razloga sumnjati da će se 34-godišnjak brzo vratiti na staro. Vratarima vjerojatno to ide malo lakše nego igračima ostalih pozicija...

Izdržao je Szczęsny, dakle, 60-ak dana bez nogometa, ali ne i bez cigareta. Poljak već dugo godina ne krije da je pušač, na tu temu govorio je i u intervjuima prilikom jednogodišnjeg potpisa za Barçu.

- Pušenje je moja stvar. Nema efekta na igru jer na treninzima radim dvostruko više. Ne pušim pred djecom, da ne bih negativno utjecao na njih. Ponekad se ljudi sakriju iza stabla pa me fotografiraju, ali što ja tu mogu? Pokušavam sakriti i ne pokazati ljudima. Neću to promijeniti i nemojte misliti da me možete promijeniti. Takav sam cijeli život. Procjenjujte me kao vratara, a ne kroz priče za koje nikog nije briga - kazao je Szczęsny.

Premda će mnogi proglasiti Poljaka odvažnim, jer ne libi se govoriti o lošim navikama koje dio nogometaša prikriva, Lobo Carrasco nije oduševljen viđenim. Bivši napadač, koji je 70-ih igrao za Barçu i u više od 300 nastupa zabio 65 golova, smatra da je Szczęsny trebao pažljivije birati riječi.

- Učinio je nešto što nikako nije smio učiniti. Ne možete javno govoriti da je to nešto osobno. Da, privatna je stvar, ali je i užasna, a Szczęsny je javna osoba i idol milijunima mladih ljudi. Hvala Bogu da ne želi pušiti javno, mora biti svjestan svojeg profesionalizma i sportskog značaja. Mora održati pravi imidž, a doma neka radi što hoće - kazao je bivši reprezentativac Španjolske u podcastu "El Chiringuito" pa dodao:

- Pušenje je način polaganog samoubojstva. Pušači ne shvaćaju kakvu si štetu nanose. Toliko cijenim život da ni minute neću posvetiti pušenju - zaključio je Carrasco.

Linker
12. listopad 2024 18:16