Gerard Pique

 Jesus Merida/sopa Images/shutterstock Editorial/profimedia
PROBLEMI U ŠPANJOLSKOJ

Legenda Barçe šokirana odlukom države: ‘Hvala što nas tjerate iz zemlje, odlazimo i mijenjamo ime kluba‘

Smatra da nije pošteno što ih se izbacuje s domaće adrese nakon tolikih ulaganja
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2023. 19:17

Gerard Pique našao se u ozbiljnim problemima nakon što je politički vrh Andore odlučio da Andora FC, klub u njegovu vlasništvu, od iduće sezone ne smije igrati na dosadašnjoj adresi stadiona Nacional, pišu brojni španjolski mediji.

Andorra FC jedini je inozemni klub u španjolskom nogometnom sustavu te nastupa u drugom rangu tamošnjeg nogometa, odnosno La Ligi 2. Međutim, Pique pod hitno mora tražiti novi dom, jer andorski državni tajnik za sport i mlade Alain Cabanes u subotu je obznanio da Nacional ide u ruke ragbijaša.

- Pomoći ćemo Andorri u pronalaženju nove lokacije za igru. Svjestan sam angažmana kluba i dat ćemo im svu moguću podršku, ali ne bi bilo pravilno dopustiti im igru na Nacionalu zbog dogovora koje smo postigli s momčadima ragbija i Aragonskom nogometnom federacijom - kazao je Cabanes.

Odluka je naljutila Piquea, koji smatra da nije pošteno otpisati njegov klub nakon što je ulagao u poboljšanje stadiona. Bivši branič Barcelone javio se putem društvenih mreža i poslao žestoku poruku andorskoj Vladi.

"Uložili smo više od četiri milijuna eura u prilagodbu Nacionalnog stadiona, samo da bi nam La Liga dopustila da igramo. Sada nas izbacujete. U Andori ne postoji sportski objekt s uvjetima za natjecanje i ne možemo ga pronaći do iduće sezone. hvala vam što ste nas protjerali iz zemlje, nemamo drugog rješenja nego otići i promijeniti ime kluba. Čestitam, ostavili ste Andoru bez profesionalnog nogometa", stoji u Piqueovoj objavi na X-u, bivšem Twitteru.

Linker
25. travanj 2024 13:01