FRIEDEMANN VOGEL Afp
UPERIO JE PRSTOM

Legenda bez pardona napala europsku kuću nogometa: ‘UEFA ne govori istinu, igrači nisu imali izbora‘

‘Vrlo je teško reći kakve će dugoročne posljedice to iskustvo ostaviti na igrače...‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. lipanj 2021. 13:11

UEFA po njemu nije pokazala 'suosjećanje' nakon što je Christian Eriksen umalo umro na travnjaku već je dozvolila da se utakmica između Danske i Finske nastavi. Iako je danski nogometni savez ustvrdio kako su se igrači dogovorili da će utakmicu dovršiti "za Christiana" nakon razgovora sa stradalim veznjakom iz njegovog bolničkog kreveta, Scmeichel tvrdi drugačije.

- Vidio sam službeno priopćenje UEFA-e i kako su igrači tražili da se utakmica nastaviti, a znam da to nije istina - kaže legendarni vratar čiji sin danas čuva danska vrata.

- Igračima su predstavljene tri opcije, a zapravo nisu imali izbora. Jedna je bila nastaviti istu večer i odigrati posljednjih 55 minuta, druga je nastaviti utakmicu sutradan u podne, a treća je izgubiti utakmicu službenim rezultatom 3:0. Pa ti odluči. Je li želja nogometaša bila igrati? Jesu li zaista imali izbora? Mislim da nisu - prokomentirao je Scmeichel.

image
Peter Schmeichel
BEI PIAO Imaginechina Via Afp

Zabrinut je kako će u nastavku turnira šokantne scene utjecati na danske nogometaše.

- Vrlo je teško reći kakve će dugoročne posljedice to iskustvo ostaviti na igrače. Iz razgovora s Kasperom znam koliko je bilo traumatično za sve - zaključio je.

Danski izbornik Kasper Hjulmand dan nakon poraza od Finaca (1:0) kazao je kako je bilo pogrešno ostaviti odluku na igračima žele li nastaviti utakmicu.

- Igrači nisu znali jesu li izgubili najboljeg prijatelja i morali su odlučiti hoće li igrati. Imam osjećaj da nismo smjeli igrati, već samo ući u autobus otići kući i vidjeti što će donijeti sljedeći dani. Bilo je pogrešno što su igrači dovedeni u ovu situaciju. Ali ponosan sam što sam trener momčadi koja je reagirala onako kako je reagirala - poručio je Hjulmand.

Linker
20. travanj 2024 14:43