NEJA MARKICEVIC/CROPIX
DIRLJIVA PORUKA

Legenda BiH nogometa se na poseban način oprostila od Ćire: ‘Ostavio si trag koji se vidi s kraja svemira‘

‘Čitav život si me podsjećao kako je jednostavno biti Čovjek. Svako naše sjećanje vezano je za radost‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. veljača 2023. 17:20

Fuad Muzurović je legenda Sarajeva i BH nogometa. Član šampionske generacije Sarajeva iz 1967. godine i njegov dugogodišnji kapetan. Uz Asima Haseta Ferhatovića, Safeta Sušića, Mirsada Fazlagića, Vahidina Musemića… jedna od najvećih legendi Koševa u povijesti.

Puno ga je stvari u životu povezivalo s Miroslavom Blaževićem, bili su veliki prijatelji i vijest o Ćirinom odlasku s tugom je primljena u Sarajevu. Nažalost zbog godina Muzurović nije mogao u Zagreb na Ćirin ispraćaj, ali je uputio poseban izraz sućuti velikom prijatelju u kojem stoji:

image

Fuad Muzurović (sasvim desno)

JAKOV PRKIC/CROPIX Cropix

- Čitav život si me podsjećao kako je jednostavno biti Čovjek. Svako moje sjećanje na tebe vezano je za radost, smijeh, sreću i čistu ljubav prema životu. A sada su sva ta sjećanja obojena tugom i boli. Fališ. Fališ, kao što fale svi veliki kada nas napuste i kada shvatimo kolika praznina iza vas ostaje. Ostavio si trag koji se vidi s kraja svemira i stope u koje nitko neće moći stati. Nama koji smo te poznavali ostaju uspomene, a svima ostaje sjećanje na jednog neponovljivog velikana kakav se pojavi jednom u hiljadu generacija. Hvala ti na svemu, i putuj mirno, neponovljivi Ćiro. Prijatelju. Čovječe.

Obojica su vodili Prištinu, obojica su bili na čelu reprezentacija u kvalifikacijama za SP, vodili Humane zvijezde 2022. koje su punile stadion Pirota u Travniku, predvođene najboljim igračima svog vremena. S jedne Ćirine strane Dalić, Vlaović, Bokšić, Olić, Šurjak, Stanić… s druge Muzurovićeve Bolić, Varešanović, Mujčin, Špica, ali i atletičar Amel Tuka, košarkaš Samir Avdić…

Jednom prilikom gostujući na TV Muzurović je rekao:

- Ja sam iz Sarajeva izašao preko piste 1993. godine, bio je 26. veljače. Prvi domaćin nam je bio Hajduk, a onda nas je pozvao Ćiro koji je tada bio u Croatiji. Sjećam se, Ćiro nas je obukao od glave do pete, sve baš i čarape i cipele, pa i gaće, pa potkošulja, košulja, kravata, pa sako. A 35 nas je bilo. I onda mi je još gurnuo u džep i rekao "sve možeš učiniti za njih i nemoj da im ništa fali, samo im nemoj u kešu davati" - nasmijao je tada sve Ćiro, kaže Muzurović.

Linker
01. svibanj 2024 20:52