Sergej Barbarez
 INSTAGRAM SCREENSHOT
KAOS U BIH

Legenda je promijenila ploču, ali iz Saveza je stigao brutalan odgovor: ‘Nikada neće biti izbornik!‘

Za vrijeme prijateljske utakmice protiv Kuvajta malo se našalio, to su mu izgleda, jako zamjerili.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2021. 20:16

Bivši BiH-nogometni reprezentativac Sergej Barbarez promijenio je ploču nakon što je proteklog vikenda, za vrijeme poluvremena prijateljskog ogleda Zmajeva s reprezentacijom Kuvajta porukom na Twitteru uzburkao vode... Napisao je: "Majke mi, mogao sam i ja obući ovaj plavi dres."

Taman se nakon tog dvoboja počelo polako raspetljavati i neko drugo klupko internih odnosa u BH-nogometu. Procurili su dokumenti po kojima se jasno vidi da menadžeri utječu na izbor igrača i sastava za utakmice, a na sve to oštro su reagirali iz tamošnjeg nogometnog saveza.

Barbarezova želja je, još od prekida igračke karijere prije 15-tak godina, postati izbornikom BiH. Iako još nema niti jednog dana trenerskog iskustva u profesionalnom klubu, Barbarez je htio voditi reprezentaciju već u kvalifikacijama za Euro 2012. godine, kada je nogometni savez Republike Srpske blokirao njegov put za kandidaturu. Tada je izabran Safet Sušić, a Barbarezu se želje nisu ispunile do današnjeg dana. Mada, po anketama u Bosni i Hercegovini, navijači Zmajeva baš njega vide kao sljedećeg...

Ipak, ako je suditi po najnovijoj izjavi predsjednika BiH nogometnog saveza Vice Zeljkovića, to i neće biti tako brzo...

- Konkretno, Barbarez je ljubomoran što nije izbornik, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti izbornik. Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava - kazao je Zeljković.

Današnja Barbarezova poruka bila je: "Hajmo Bosno Bosno Bosno, hajmo Hercegovino, nikad sama nisi ti", pa se može reći da je uoči večerašnje utakmice protiv Kazahstana kod bivšeg igrača HSV-a, Bayera i Borussije Dortmund prevagnuo patriotizam.

Linker
16. travanj 2024 05:30