Alen Halilović

 Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
UVIJEK GA JE HVALIO

Legenda koju je Halilović zvao za ‘spas karijere‘ ima zanimljiv prijedlog: ‘Ovaj velikan mora ga dovesti‘

Hrvatski veznjak svojevremeno je naslijedio Van der Vaartov broj u HSV-u
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2024. 07:06

Novosezonske utakmice Alena Halilovića kod Nizozemaca ne prolaze nezapaženo. Početkom utrke za nizozemsku titulu, tamošnji mediji bili su puni hvale za hrvatskog veznjaka, budući da je Halilović u prvim dvjema utakmicama Fortune Sittard postigao pogotke protiv GA Eaglesa (2:0) i Almere Cityja (3:0).

Treće kolo za Fortunu se ipak pokazalo nesretnim, kao favoriti su izgubili 0:3 od NEC Nijmegena, no Alen Halilović ostao je jedna od vodećih tema u emisiji Rondo, koju svojim komentarima obogaćuje čuveni veznjak Rafael van der Vaart. Kaže, Halilović bi trebao zakoračiti na stepenicu više. Točnije, Van der Vaart savjetuje Ajaxu da posegne u džep i dovede 28-godišnjeg Dubrovčanina.

- Halilović bi odlično djelovao iza Briana Brobbeyja, sa Stevenom Bergwijnom na lijevom i Bergiusom na desnom krilu. Ajax bi ga trebao pokupiti - kaže Van der Vaart.

image

Alen Halilović

Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia

Potom je trener Dick Advocaat natuknuo da se Halilović nije baš proslavio u Heerenveenu u sezoni 2019./2020., no Van der Vaart će mu kontrirati.

- Taj dečko ima toliko kvalitete i tehnike... Pravi prirodni talent. Ako Ajax poradi na tom transferu, sigurno bi se Halilović mogao pridružiti njima.

Inače, Van der Vaart nerijetko hvali hrvatskog veznjaka. Zajednička točka im je nastup za HSV, gdje je Halilović stigao 2016. iz Barcelone i uzeo upravo Nizozemčev broj.

- Sretan sam što je Alenu pripao broj 23, to je velika čast za mene. Oduševljen sam da je moj bivši klub doveo ovako sjajnog igrača i to me izuzet no iznenadilo. On je sjajan igrač, odlične tehnike, stvarno spektakularan.

Prije nego je potpisao za Fortunu, odnosno u periodu kada je napustio Rijeku i bio bez adrese, Halilović je nazvao Van der Vaarta da mu pokuša pronaći klub, kazao je jednom prilikom Nizozemac.

- Istina je da sam mu pomogao. Nudio sam ga mnogima, ali ne i Fortuni. Nazvao me jer sam trenirano njegovog brata u Esbjergu i pitao me mogu li mu pomoći da se vrati u Nizozemsku i da mu oživim karijeru. Zvao sam Volendam, Vitesse... Halilović je sjajan dečko i u odličnim nogometnim godinama. Baš mi je drago zbog njega - rekao je Van der Vaart prošle godine.

No, ako će Ajax poslušati savjet čuvenog Nizozemca, morat će pričekati zimski prijelazni rok, jer ljetni mercato u Nizozemskoj je završio istekom ponedjeljka.

Linker
05. rujan 2024 10:35