Lapresse/ddp Usa/profimedia
REZULTATSKA I NIKOTINSKA KRIZA

Legenda koju je smijenio Bjelica nije držala konce: ‘On priča, a mi se gušimo u dimu. Pušilo se i u svlačionici‘

Ispostavlja se da talijanski velikan daje mnogo slobode svojim igračima
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2023. 14:07

Budući da je trenersku karijeru započeo u Juventusu, vjerovalo je da će se virtuoz Andrea Pirlo vrlo brzo probiti u elitu. Međutim, u novoj ulozi to mu malo teže polazi za rukom, barem u odnosu na slavnu igračku karijeru.

Talijan trenutno trenira drugoligaša Sampdoriju, a sjećamo se da je prethodno vodio turski Karagümrük. Pirlo je dobio otkaz nakon teškog 1:4 poraza od Nenada Bjelice i Trabzonspora u svibnju. Bio mu je to treći u nizu i vodstvo Karagümrüka izgubilo je strpljenje.

Turska epizoda nije se pokazala pretjerano uspješnom. U 34 utakmice Pirlo je sakupilo 11 pobjeda, toliko remija i 12 poraza, a čini se da nije baš ni držao konce u svlačionici, otkrit će Colin Kazim-Richards, koji je u to vrijeme igrao za Karagümrük. Pirlo je, naime, dozvoljavao - pušenje.

- Kod Pirla je bilo dopušteno pušiti cigarete. I to u nedogled, čak i prije utakmice - rekao je Kazim-Richards u intervjuu za YouTube kanal "FilthyFellas".

- Što? Igrači su smjeli pušiti? - začudio se voditelj, pa je Kazim-Richards ušao u detalje.

- Da, da, točno tako. Pušilo se i u svlačionici na poluvremenu. On priča, igrači puše, a mi se gušimo u tom dimu.

Potom je objasnio da je u turskom nogometu to normalna stvar.

- Radi se o drugoj kulturi, razumijete? Ne govorim ovo da bih šokirao javnost, samo kažem da nije zabranjeno. Pušenje uglavnom ovisi o trenerima, a Pirlo je bio jedan od onih koji to dozvoljava.

Trenutno, Pirlo u Serie B sa Sampdorijom broji tek dvije pobjede, tri remija i pet poraza na 19., odnosno pretposljednjem mjestu ljestvice.

Linker
28. travanj 2024 07:18