GENYA SAVILOV Afp
APEL ZA POMOĆ

Legenda otkrila detalje užasa: ‘Bili smo u vlaku kad je bombardiranje počelo, sati su trajali kao vječnost‘

Legendarni ukrajinski nogometaš podijelio je svoje iskustvo o ruskom bombardiranju.
Piše: SNObjavljeno: 10. listopad 2022. 17:35

"Rusija je danas ispalila 80 raketa i 18 bespilotnih letjelica kamikaza na Ukrajinu. Kijev, Harkiv, Zaporožje...", tako je legendarni Andrij Ševčenko počeo svoj post na Instagramu na kojem je opisao ratne strahote kojima je i sam svjedočio:

"Bio sam u vlaku kada je granatiranje počelo i morali smo se zaustaviti na sred polja. Tih nekoliko sati je trajalo kao vječnost."

Ševčenko je imao i jasnu poruku:

"Želim reći jednu stvar: nikakve rakete, bombardiranje ili bilo kakvi drugi napadi neće slomiti Ukrajince. Mogu uništiti naše kuće ili čitave ulice, ali ne i dostojanstvo, hrabrost i želju za slobodom. Obranit ćemo Ukrajinu. Pjevat ćemo za vrijeme bombardiranja kao što su to radili danas u podzemnoj željeznici. Borit ćemo se dok ne pobijedimo. Na ovaj mračni dan željeli bi se zahvaliti svima koji dijele ovo putaovanje s nama. Kako god da se danas osjećate - bilo da imate ljubav i simpatiju za Ukrajinu ili ste ljuti na naše neprijatelje, pretvorite vaše emocije u donacije. Neka one postanu još jedan korak naprijed u prema našoj zajedničkoj pobjedi", napisao je Ševčenko.

Linker
25. travanj 2024 18:55