JUSTIN TALLIS Afp
JEDAN OD NAJBOLJIH

Legenda poslala poruku: ‘Ja sam zarađivao 25 funti tjedno, a klinci danas 50.000! Ma koga briga kako igraš‘

Paul Gacoigne se u jednom od zadnjih intervjua osvrnuo na moderni nogomet i njegovo vrijeme
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. siječanj 2022. 12:30

Paul Gascoigne je krajem 80-ih i početkom 90-ih oduševljavao sve svojim nogometnim umijećem. Fantastični veznjak je briljirao u dresu Tottenhama i engleske nogometne reprezentacije, a da je bio discipliniraniji i posvećeniji sportu, vjerojatno bi imao i puno veću karijeru.

I ovako će ostati zapamćen kao jedan od najtalentiranijih i najboljih u povijesti, ali i po brojnim skandalima. Tako je jednom prilikom dok je igrao za Lazio treneru Zdeneku Zemanu ukrao zviždaljku i stavio je na gusku koja je često boravila na treninzima.

Nakon što se oprostio od nogometa, ali i za vrijeme karijere imao je velike probleme koji su uglavnom kao izvor imali alkohol, a nekoliko puta je bio i u zatvoru. Pokušao se i izliječiti, ali bezuspješno. Usprkos svemu, bio je jedan od najvećih, a u jednom od zadnjih intervjua je istaknuo ključnu razliku između njegove generacije i ove današnje.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Svi ti mladi igrači kao što su Dele Alli, Lingard, Maddison i Foden mogu postati svjetska klasa, ali to ovisi o njima. Moraju igrati s osmijehom i bez straha. Ja sam igrao za dres koji sam nosio. Kad sam imao 18 sam zarađivao 25 funti tjedno, a sada vidim djecu tih godina kako zarađuju 50.000. Ako s 18 zaradiš toliko, koga je briga igraš li dobro ili loše? Kad sam igrao nogomet nisam se ničega bojao", rekao je Gazza pa dodao:

"Čak i u moje vrijeme je bilo puno novaca, ali u 10 godina sam više od milijun funti donirao u dobrotvorne svrhe, a to nisam nikome rekao. U četiri ujutro bih izlazio iz kuće i dijelio desetke tisuća funti obiteljima da djecu vode u Disney World", prisjetio se legendarni nogometaš.

Linker
23. travanj 2024 10:23