Sven-Goran Eriksson 

 Insidefoto/ddp Usa/profimedia
NAJTEŽA UTAKMICA

Legenda progovorila o teškoj bolesti: ‘Bolje je da mi liječnici ne kažu koliko mi je još ostalo‘

Sven-Göran Eriksson otkrio je da se posljednjih dana osjeća bolje i da ga je posjetio David Beckham
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2024. 14:59

Sven-Göran Eriksson, 76-godišnji švedski trener s 18 osvojenih trofeja u karijeri, nedavno je otkrio da se bori s karcinomom. Krajem ovog tjedna, Eriksson je napisao tekst za The Telegraph i objasnio kako se osjeća proteklih mjeseci.

"Za početak, oprostite što kasnim, ova kolumna trebala se pisati prije Europskog prvenstva, ali u to vrijeme sam se osjećao puno lošije", započinje nekadašnji trener Manchester Cityja, Rome, Benfice (...) i izbornik Engleske, Meksika, Obale Bjelokosti i Filipina.

"Otkad sam saznao da imam rak, proputovao sam Švedsku, Englesku, Italiju i Portugal. Svugdje su me lijepo dočekali, obično se o mrtvacima govori samo najbolje. Imam tu sreću da su prema meni ljubazni i dok sam živ, a to mi pomaže da zadržim pozitivan stav. Bolestan sam, to svi znaju, ali sada sam dobro i još uvijek mogu stajati na nogama. Pitate li liječnike koliko mi je još ostalo, neće vam znati odgovoriti. Brine li me to? Ne, bolje da ne znam.

Kaže da ga je prošlog vikenda posjetio David Beckham.

"Stigao je sa šest boca vina, jedna je iz 1948., što je godina mog rođenja. Beckham je izuzetno dobra osoba."

Kao iskusno nogometno lice, ponudio je svoju analizu Engleza i Garetha Southgatea.

"Svaki izbornik Engleske nalazi se pod ogromnim pritiskom. Kad krenete na veliki turnir, podržava vas 60 milijuna ljudi i gura vas naprijed. Osjećate se kao Beatlesi, to je veliko iskustvo u životu, a kritike su samo dio posla. Imamo puno dobrih igrača, Jude Bellingham me podsjeća na Waynea Rooneya, jednako su hrabri i odvažni", završava Eriksson.

Linker
11. listopad 2024 19:37