BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
ZLOČIN I KAZNA

Legenda reprezentacije stala u obranu Ante Rebića: ‘Ovo je žalosno, neke stvari se olako zaboravljaju...‘

Rebić se ne javlja nikome, po povratku je bio kod kuće, otišao u Split i po svemu se zaključao
Piše: Zdravko Reić/JLObjavljeno: 02. srpanj 2021. 10:00

Svi su se digli u obranu Ante Rebića, svi koji ga itekako dobro poznaju, koji su s Rebićem baš prijatelji, koji su s njim bliski još od vremena kada je igrao za Vinjane. Kažu tako da je "Ante odgojen u duhu poštovanja starijih, bilo po godinama ili po statusu".

Nastoje objasniti u kakvom je psihičkom stanju najprije kao čovjek, onda kao igrač, ali isto tako ne odobravaju njegovu reakciju na kritike. Uglavnom Rebić se ne javlja, baš nikome, on je po povratku kratko bio kod kuće (uz roditeljsku gradi svoju), otišao je u Split, po svemu se zaključao. Sigurno je i sam shvatio koliko se prenaglio svojom objavom na Instagramu, to kako je na nedostojan način reagirao i prosuo uvrede…

image
ROBERT PERRY Afp

Nije ničiji igrač

- Ante je svoj čovjek, uspravan, ponosan, pokušajte se naći u njegovoj koži…

Tako govore njegovi najbliži. Otac Boško se ne javlja nikome, on je svojevremeno, još u vrijeme kada da je njegov sin na račun sjajnih igara na mundijalu bio u središtu pozornosti, također bio nedostupan, očigledno je da se pogotovo danas ne usuđuje bilo što kazati. Boško Rebić se uvijek čuvao raspravljati o igrama sina, jer jednostavno, kako je tumačio "to je Antin posal". Točnije i kad je sve bilo u najboljem redu, podržavao je njegova stajališta po kojima "ti, ćaća ne trebaš razgovarati s novinarima". Jer eto ni on, osim kada baš mora zbog obveza u reprezentaciji nerado daje izjave.

Direktor nogometnog kluba Vinjani Miće Škeva nerado se uključio u raspravu, jer u Imotskome vlada mišljenje kako "Rebić nije ničiji igrač, nego jedino svoj čovjek, koji je uspio zahvaljujući svojem talentu, upornosti, borbenosti…"

- Ne odobravam njegove riječi uvrede, žao mi je, sigurno je žao i Anti. On je prgave naravi, to je jedna od njegovih kvaliteta, zato je i uspio kao igrač - rekao je Škeva.

image
STUART FRANKLIN Afp

Još je naznačio kako se ne samo osjeća nego vidi da "drugi igrači imaju mnogo bolji tretman u medijima", pa se tako moglo razabrati da uslijed takvog položaja "odavno tinja Antino nezadovoljstvo". Čak se otišlo tako daleko da se analiziraju pojedini događaji na terenu, baš na utakmici protiv Španjolske kako su ga u nekim akcijama suigrači "ignorirali", pa se spominju konkretna imena.

Olako odbacivanje

- Žalosno je po meni da se lako zaboravlja koliko je Rebić doprinio - rekao je Igor Štimac, nekadašnji izbornik, koji je prvi lansirao Rebića u reprezentaciju, na utakmici u Vaduzu, protiv Lihtenštajna (3-2, uz jedan gol Rebića), uz dodatak: - Ne mogu i ne želim ulaziti u polemike, jedino mogu kazati da se kod nas olako odbacuju igrači.

Andrija Vuković, trenutno još vratar Balikesirspora u Turskoj, žučljivo je stao u obranu Rebića:

- Ovo što Reba doživljava ne mogu drugačije ocijeniti nego da je to doslovno nepošteni linč. Znam ga od prvih dana kada je došao u svlačionicu Splita, on je prije svega izvrstan, naglašavam izvrstan čovjek, također i igrač. On u svakoj prilici izgara na terenu, daje sve od sebe. Žao mi je… Istina, nije u formi, ali to se događa svima, a ovo s njegovim tretmanom, to da je sukrivac za primljeni gol zato jer je mijenjao kopačke pravi je apsurd. Pa netko mu je to dozvolio.

Linker
18. travanj 2024 05:18