CROPIX
ZAISTA POSEBAN GOST

LEGENDA SE VRAĆA NA MAKSIMIR NAKON DVA I POL DESETLJEĆA Davor Šuker i ja srest ćemo se nakon 26 godina: 'Ne mogu vjerovati, da Dinamo tako ispadne!?'

KUJTIM SHALA Bivši igrač Dinama i njegov veliki navijač stiže na utakmicu s Kosovom u Maksimiru
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 09:58

Dvojica su Kosovara ostavila najveći trag u hrvatskom nogometu od osamostaljenja do danas. Jedan je Ardian Kozniku, koji je zabijao za Hajduk i Dinamo, koji je bio dio i one generacije Vatrenih. Drugi je - Kujtim Shala. I danas idol Dinamovih navijača iz osamdesetih, veliki navijač Modrih, s jednim nastupom za Hrvatsku, onda kad je bilo najteže, u povijesnoj utakmici protiv SAD-a. Eh, da je Dinamo imao Shalino srce u Elbasanu, tko zna, možda bi Skënderbeu bio na koljenima...

- Ne mogu vjerovati, da Dinamo ispadne od Skënderbeua. Razočaran sam! Pa Dinamo može ispasti od Porta i Ajaxa, klubova te klase, ali od Skënderbeua. Možda... Ma, nećemo sad o Dinamu, ajmo na ljepše teme.

Magični Modrić

Dobili smo ga u Njemačkoj gdje i danas živi, nogomet prati svakodnevno, a povod razgovoru bio je poziv koji mu je prije koji tjedan stigao iz Hrvatske.

- Bio sam presretan kad me nazvao Zorislav Srebrić i pozvao me da budem poseban, počasni gost HNS-a i predsjednika Šukera na utakmici Hrvatske i Kosova. Naravno da dolazim, kakvo pitanje! Bio sam ljutit i razočaran što me na prvu utakmicu u Skadru nitko nije zvao, ni iz Kosovskog saveza ni iz HNS-a, ali sad mi je zato srce prepuno. Stižem već u četvrtak, s obitelji, bit ću tjedan u Zagrebu, razgledati na miru grad koji obožavam.

Nije da nije bio u Zagrebu i u Maksimiru, ali godine prolaze. Prije sedam godina bio je na okupljanju reprezentacije koja je 1990. odigrala utakmicu s SAD-om.

- Zadnji put sam u Maksimiru gledao utakmicu Hrvatske i Malte 2010. Poslije nisam dolazio. Hrvatska je moćna, odlična, siguran sam da će na kraju opet otići na SP. Uživam gledati Modrića, on je magičan, veliki igrač.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX
Sudionici povijesnog sraza sa SAD-om: Tonči Gabrić, Aljoša Asanović, Dražen Ladić, Vlado kasalo, Mladen Mladenović, Zoran Vulić, Ivan Cvjetković, Kujtim Shala, Marko Mlinarić, Grega Židan, Drago Ćelić, Saša Peršon

A u Zagrebu će Shala sresti i svog suigrača iz Dinama s kraja osamdesetih.

- Vjerujte mi, Davora Šukera nisam vidio otkad sam otišao iz Dinama, 1991. U tih 26 godina čuli smo se dva-tri puta, ali nikad se nismo vidjeli. Nadam se da ćemo sad imati vremena vidjeti se i popričati, sjetiti se starih dana. Kakav igrač je bio, čudesan. Hrvatska, ma ne samo Hrvatska, neće tako brzo imati igrača kao Šuker!

Raduje se Shala i šetnji gradom.

- Sjećam se Kiwija na Maksimirskoj, Tača na Kvatriću, ima li još tih kafića? Saloon? Ne radi? Šteta. A recite mi, Sokol još postoji?

Kosovo je slabije

Nasmijao se kad smo ga pitali jesu li tada nogometaši, kao danas odlazili na narodnjake?

- Narodnjaci? Ma neeee, neka sluša tko voli. Meni je Oliver Dragojević uvijek bio draži.

Dobro, ajmo malo o utakmici, kako će završiti dvoboj Hrvatske i Kosova?

- Sigurno neće biti 6:0 kao u prvoj utakmici!

Znači, Kosovo je jače nego tada?

- Ne, slabije. Htio sam reći da će biti barem sedam, ha-ha. Za koga navijam? Za nogomet!

A onda je dodao:

- A znate tko u ovoj utakmici igra nogomet, ha-ha.

Raspoložen je, veseo, jedva čeka Maksimir, mjesto gdje je proveo najljepše godine karijere i života, mjesto koje i danas kod njega izaziva posebne emocije.

Linker
06. svibanj 2024 11:02