ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
RIJEČI OHRABRENJA

Legenda stigla posjetiti Orlove pa poručila: ‘Uvjeren sam da ste najboji u regiji i to ćete još jednom dokazati‘

‘Možda su pred Katar očekivanja bila prevelika, ali morate što prije zaboraviti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. ožujak 2023. 22:24

Srbija čeka plasman na Europsko prvenstvo duge 24 godine, a njeni navijači nadaju se da će svoje ljubimce gledati sljedećeg ljeta u Njemačkoj. Da bi se to ostvarilo, izabranici Dragana Stojkovića Piksija trebaju proći skupinu s Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvom.

Kako bi ohrabrio reprezentativce, na prvom treningu u Sportskom centru Nogometnog saveza Srbije posjetio ih je i novi predsjednik te organizacije Dragan Džajić.

On ih je sve redom pozdravio te im poželio da budu uspješni kako bi ponovno razveselili narod, kao u ranijim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

- Znate i sami da raspoloženje javnosti ovisi o rezultatima reprezentacije i vidjeli ste kakvu je euforiju izazvao izravan odlazak na Mundijal. Možda su pred Katar očekivanja bila prevelika, ali morate što prije zaboraviti što je bilo i okrenuti se novim izazovima – poručio je bivši as Crvene zvezde.

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

Smatra kako nema razloga razmišljati negativno. Štoviše, obratio im se i s jednom prilično smjelom tvrdnjom, valjda kako bi im podigao samopouzdanje.

- Uvjeren sam da ste najkvalitetnija reprezentacija u regiji i da ćete to još jednom dokazati i na terenu. Korak po korak. Nitko od nas nema čarobni štapić, ali uz dobru atmosferu u ekipi i uz pristup koji ste i do sada imali prema reprezentativnim obavezama, mislim da nema razloga za brigu – rekao je Džajić.

Prvu utakmicu Srbija igra u četvrtak s Litvom na stadionu ‘Rajko Mitić‘ u Beogradu.

Linker
29. travanj 2024 19:42