DEAN MOUHTAROPOULOS
GNJUSNE PORUKE

Legenda u otvorenoj pobuni: ‘Mora biti smijenjen. Što on priča? Pa slali su nam pakete s fekalijama!‘

Patrice Evra je progovorio o pojavama rasizma u francuskoj nogometnoj reprezentaciji.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2020. 15:27

Rasizam je u nogometu i dalje, na žalost svih, česta pojava. Izjava predsjednika Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noela Le Graeta, kako u francuskom nogometu rasizma uopće nema, ili ga pak ima vrlo malo, zgrozila je mnoge. Prvi se javio i najglasnije reagirao Patrice Evra. Nekadašnji lijevi branič Tricolora nije se ustručavao govoriti o svome vremenu u reprezentaciji i o susretanju s pojavama rasizma.

- Le Graet po meni sada mora biti smijenjen. Pa znate li vi koliko nam je rasističkih pisama dolazilo u bazu u Clarefontaine? Je li predsjednik Saveza uopće upoznat s time - upitao se bivši igrač Juventusa i Manchester Uniteda pa odmah nastavio:

- Imali smo određena mjesta za sjedenje i kada god bi došli predsjednik li političari došlo bi do razmještanja. Odjednom su me stavljali na kraj stola gde su Bacary Sagna i Mamadou Sakho, a Hugo Lloris, Laurent Koscielny i predsjednik bi sjedili u sredini. Znali smo da su takva pravila, ako se predsjednik htio slikati, bolje da to učini s Llorisom i Koscielnyjem nego sa Sagnom i Sakhom koji su tamnoputi - rekao je Evra.

Stizala su svakakva pisma i izborniku Didieru Deschampsu.

- Vidio sam neka pisma koja stižu u bazu. U jednom je pisalo “Didier, uzmi svoje majmune i vodi ih u Afriku. Van s majmunima i gorilama!” Koliko ima takvih pisama? Mnogo, ali se to krije. U bazu reprezentacije dolaze i razni paketi, neki su bili napunjeni fekalijama - rekao je Evra.

Linker
04. svibanj 2024 06:02