AFP
TELEFON ZVONI, ALI...

Legenda u velikom problemu, nitko iz kluba mu se ne javlja: ‘Zaslužio sam više poštovanja...‘

Iskusnom Francuzu istekao je ugovor s Violama, ali čelnicu mu nisu rekli računaju li dalje na njega
Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 14. srpanj 2021. 11:15

Fiorentina je usprkos podosta problema u prošloj sezoni uspjela osigurati ostanak u elitnom razredu talijanskog nogometa. Zauzela je momčad iz Firence 13. mjesto na tablici Serie A, i iako je u konačnici izbjegnut najgori mogući scenarij donji dio ljestvice i strahovanje od ispadanja u niži rang svakako nije učinak vrijedan tradicije kluba u kojem status ikone i danas ima legendarni argentinski napadač Gabriel Batistuta. No, veliko je pitanje hoće li se trofejni dani vratiti uskoro vratiti na stadion Artemio Franchi.

Ono što je nekada bio Batistuta, to je sada za Viole mladi srpski napadač Dušan Vlahović, bez čijih golova Fiorentina gotovo sigurno ne bi i dalje imala status talijanskog prvoligaša. Osim što je svojim golovima (21 u Serie A prošle sezone) bio ključan za prvoligaški status Fiorentine, Vlahović je izazvao zanimanje brojnih klubova i bilo bi veliko iznenađenje da ostane i dalje na istoj adresi. Uz Vlahovića, u protekle dvije sezone u dresu Ljubičastih istaknuo se i 38-godišnji francuski veteran Franck Ribery. Usprkos poznim igračkim godinama Ribery je u dvije sezone upisao 50 nastupa uz pet pogodaka na kontu, bez obzira na godine klasa i nogometno znanje bivšeg francuskog reprezentativca nikada nisu bili sporni i na travnjaku je Ribery, u konačnici, opravdao ukazano povjerenje. Međutim, kao i kod Vlahovića, pitanje je hoće li u sljedećoj sezoni nositi dres Fiorentine.

I dok je kod Vlahovića u pitanju potencijalno veliki transfer koji bi na kraju balade mogao do vrha napuniti blagajnu Viola, kada je Ribery, kojem je ugovor istekao, u pitanju čelnici Fiorentine za sada se ponašaju kao da Francuz nije nikada niti nastupao za talijanski klub. Od okončanja prošle sezone u Firenci očito nema previše žurbe kada je u pitanju slaganje igračke križaljke, Euro i odlični nastupi Italije svakako su barem malo pridonijeli takvom pristupu, koji se nije niti malo svidio Riberyju, koji i uz 38 godina u životnom kalendaru i dalje ima želju za nastavkom igračke karijere...

- Gotovo mjesec dana nitko me iz kluba nije kontaktirao, do sada se nisam nalazio u sličnoj situaciji. Želio bih barem još jednu sezonu ostati u Fiorentini, ali očito je u ovom trenutko teško bilo šta predvidjeti. Od kada sam stigao u Firencu imao sam veliku podršku navijača i stekao sam ovdje brojne prijatelje. Fiorentina ima svoje mjesto i težinu i talijanskom nogometu i sigurno nisam došao u Firencu da bih se borio za ostanak u ligi. Suigrači su mi također bili od pomoći, a Vlahovića doživljavam kao svog mlađeg brata, koji ima sjajan potencijal. Želim i dalje igrati u elitnom razredu talijanskog nogometa, a nakon svega smatram da sam od čelnika Fiorentine svakako zaslužio puno više poštovanja, ali to je život - zaključio je Ribery.

Linker
09. svibanj 2024 22:26