PAUL ELLIS Afp
POTENCIJALNI VLASNICI

Legenda Uniteda mogla bi se vratiti na Old Trafford, na pomolu suradnja s britanskim milijarderom!

U dresu engleskog je kluba osvojio brojne trofeje, a čak se šest puta okitio naslovom Premier lige
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. studeni 2022. 15:18

Bivši veznjak Manchester Uniteda i jedan od kultnijih engleskih nogometaša, David Beckham spreman je udružiti snage s drugim zainteresiranim investitorima i potencijalno postati novi vlasnik kluba Old Trafford. Kako The Times prenosi, Beckham si ne može sam priuštiti takav financijski zahvat u kojemu bi kupio diva Premier lige, ali bi mogao biti dio investicijskog konzorcija za kupnju kluba.

Svemu je prethodila objava iz utorka navečer kad je Obitelj Glazer - koja se suočila sa značajnim protivljenjem tijekom svog mandata - objavila da bi bila voljna prodati klub nakon 17 godina na čelu.

image

David Beckham

ROGER HARRIS Afp

U priopćenju, klub je rekao da upravni odbor započinje proces ‘osmišljen kako bi poboljšao budući rast kluba‘ s namjerom da se maksimiziraju prilike na terenu i izvan njega. U izjavi se dalje navodi da će Glazeri razmotriti sve opcije, uključujući ‘nova ulaganja u klub, prodaju ili druge transakcije.‘ Nakon toga uslijedio je citat Avrama i Joela Glazera, izvršnih supredsjedatelja Uniteda, koji su rekli kako će procijenit sve opcije.

Sportsmail je ranije otkrio kako je Sir Jim Ratcliffe još ranije ove godine bio povezan s kupnjom Manchester Uniteda. Britanski milijarder, koji je osnovao multinacionalnu kemijsku tvrtku Ineos, bio je jedan od prvih koji je iskazao interes za kupnju kluba kada se u ljeto počelo govoriti o prodaji, a isti medij navodi da bi Ratcliffe mogao biti zainteresiran za partnerstvo s Beckhamom koji je za Manchester United igrao od 1992. do 2003. prije nego li je prešao u Real Madrid.

Upisao je 394 nastupa i postigao 85 golova, a s klubom je osvojio 11 trofeja uključujući čak šest naslova engleskog prvaka. Od 2014. kupio je momčad koja je 2020. debitirala u MLS-u i nosi naziv Inter Miami.

Linker
25. travanj 2024 10:38