DAMIR KRAJAC/CROPIX
SAV FOKUS NA MODRIMA

Legenda zagrmila zbog ogleda s hrvatskim prvakom, vapaj trenera Dinamovog rivala urodio plodom

Varšavska momčad ipak je dobila predah, kao što je tražio njihov trener
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. kolovoz 2021. 23:05

Vapaj trenera Legije Czesława Michniewicza ipak je pao na plodno tlo.

Poljski prvak, naime, neće u subotu igrati prvenstvenu utakmicu protiv Zaglebieja! Vodstvo Ekstraklase (poljska Prva liga) usvojilo je zahtjev Legije za odgodom, pa će tako i poljski prvak imati slobodni vikend uoči uzvratnog okršaja s Dinamom u 3. kvalifikacijskom kolu za ulazak u Ligu prvaka (Varšava, utorak, 21 sat).

Nakon zagrebačkog dvoboja, podsjetimo, Michniewicz je na konferenciji za novinare rekao:

- Dinamo je odgodio svoju ligašku utakmicu u subotu, to smo i mi pokušali učiniti, ali, na žalost, odgovor vodstva Ekstraklase bio je negativan. I to me zabrinjava. U subotu neće igrati ni jedan igrač koji je nastupio u Zagrebu. Stoga ponovo tražim i apeliram da se odgodi naša subotnja utakmica sa Zaglebiem, bilo bi to u interesu poljskog nogometa – govorio je trener Legije.

U četvrtak se u poljskim medijima o toj temi oglasio i predsjednik njihova nogometnog Saveza, nekad sjajni igrač, legendarni Zbigniew Boniek:

- Naravno da bi Ekstraklasa trebala odgoditi utakmicu Legije, okršaj s Dinamom iznimno je važan za naš nogomet. Razumije li to vodstvo Ekstraklase? Ili možda ti ljudi previše razmišljaju o nekim privatnim poslovima, umjesto da se usredotoče na ono za što su plaćeni... No, znam da će se sutra predomisliti, iskusan sam i poznajem život – jasan je bio Boniek.

Tako je i bilo. U petak je Ekstraklasa objavila kako je prihvatila Legijin zahtjev za odgodom...

“Nakon utakmice s Dinamom u Zagrebu, Ekstraklasa je dobila informaciju da Legia želi odgoditi utakmicu 3. kola sa Zagłębiejem iz Lubina. U slučaju službenog zahtjeva, za ovu će se utakmicu odrediti novi datum” - pisalo je u priopćenju Ekstraklase, a nakon nekoliko sati ubrzo je Legia poslala i službeni zahtjev za odgodom, objavivši ga na svojoj klupskoj stranici.

Utakmica Legia - Zaglebie odgođena je, prema pisanju poljskih medija, za sredinu prosinca.

Linker
04. svibanj 2024 08:24