Gary Lineker

 OLI SCARFF Afp
BURA NEGODOVANJA

Legendani bivši nogometaš i najbolje plaćeni TV komentator ‘na ledu‘ zbog kontroverznih komenatara

Nakon pritužbe ministrice Braveman objavio je kako će i dalje govoriti u ime onih koji nemaju pravo glasa
Piše: HinaObjavljeno: 10. ožujak 2023. 18:38

Legendarni engleski nogometaš Gary Lineker (62), najbolji strijelac svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, do daljnjega neće biti voditelj BBC-eve emisije "Match of the Day" nakon više od 20 godina koliko je proveo u toj ulozi.

Lineker, koji je najplaćeniji zaposlenik britanske državne televizijske kuće, morao je odstupiti na zahtjev gnjevnih konzervativnih političara koje je jako pogodio njegov komentar na twitteru kojim je odluku ministrice unutarnjih poslova Suelle Braverman kojom se praktički onemogućuje ulazak svih migranata u Veliku Britaniju usporedio s nacističkim zakonima u Njemačkoj 1930-ih te ju nazvao "gorom od grozne" i "neizmjerno okrutnom".

Braveman se potužila BBC-u na Linekerovu objavu na twitteru, pa su iz BBC-a objavili priopćenje u kojem navode kako će sa svojim vrlo popularnim vodteljem i zaštitnim licem sportskog programa obaviti "iskren razgovor" te ga udaljiti iz emisije dok se ne "postigne dogovor i jasna pozicija oko njegovog korištenja društvenih medija".

Lineker ima 8.7 milijuna pratitelja na twitteru te se nikada nije libio izražavati svoje mišljenje vezano uz aktualne političke teme poput Brexita ili migrantske krize. Nakon pritužbe ministrice Braveman objavio je kako će i dalje govoriti u ime onih koji nemaju pravo glasa.

"Nikad u životu nisam zadobio ovoliko ljubavi i podrške kao sada (osim možda nakon što sam postizao golove na svjetskim prvenstvima). Hvala Vam svima", stoji u jednoj od Linekerovih objava na twitteru nakon pritužbe ministrice.



Nakon Wrighta i Shearer odlučio propustiti "Match of the Day"

Bivši napadač engleske nogometne reprezentacije Alan Shearer (52) pridružio se svom kolegi Ianu Wrightu te je putem twittera objavio kako neće sudjelovati u subotnjoj emisiji "Match of the Day" na BBC-u jer je s mjesta voditelja morao odstupiti Gary Lineker.

"Obavijestio sam BBC kako se sutra navečer neću pojaviti na MOTD", objavio je Shearer koji je postao praktički stalni član postave te emisije odmah po svom igračkom umirovljenju 2006. godine.

Nešto ranije je tweet sličnog sadržaja objavio i Wright.

"Svi znaju koliko mi ‘Match of the Day‘ znači, ali obavijesto sam BBC kako ga sutra neću raditi. Solidarnost", objavio je Wright putem twittera.

Wright je stalni stručni komentator u emisiji od 2017.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

"Sram me je ovoga što se događa u Dinamu! Bit će posljedica, ali za te ljude ovo je očito samo igra". Tim

je riječima Ilija Lončarević komentirao sva događanja na Skupštini Dinama u podcastu ‘VAR soba‘. Sve

ostalo o komešanjima u Dinamu, o tome što bi Dario Šimić mogao promijeniti u Maksimiru i koji mu je

klub uzor, kao i najavu cijelog 25. kola SuperSport HNL pogledajte u novom izdanju podcasta posvećenog

hrvatskom nogometu:

Linker
18. travanj 2024 07:07