FABIO FERRARI/LAPRESSE Afp
OSJETIO JAKE BOLOVE

Legendarni Brazilac hitno hospitaliziran u Rio de Janeiru, prije dvije godine imao je tešku operaciju

Osvajač Svjetskog prvenstva veliko je lice i na političkoj, a ne samo sportskoj sceni
Piše: SNObjavljeno: 14. srpanj 2023. 21:55

Čuveni Romario, svjetski prvak iz 1994. godine i bivši napadač Barcelone, u četvrtak navečer hitno je hospitaliziran u bolnici Barra d‘Or u Rio de Janeiru nakon što se žalio na nelagodu i bolove, prenosi Mundo Deportivo.

Iako je pretprošle godine podvrgnut teškoj operaciji pri kojoj mu je uklonjen žučni mjehur, sada je u pitanju zdravstveni problem drukčije prirode. Naime, Romariu je dijagnosticirana crijevna infekcija i, premda još uvijek nije pušten iz bolnice, trenutno je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Ne zna se kada će smjeti napustiti bolnicu, no čini se da Romario nije u velikoj opasnosti. Inače, brazilski velikan 2010. godine započeo je političku karijeru i izaban je za saborskog zastupnika u saveznoj državi Rio de Janeiro. Četiri godine kasnije građani su ga izabrali za senatora, a mandat je obnovio 2022. godine. Isticao e kao branitelj prava djece s teškoćama ui razvoju i doprinosom u sportskom zakonodavstvu, stoga je i nakon nogometne karijere iznimno voljeno lice Brazila.

Romario je u velebnoj karijeri osim Svjetskog prvenstva osvojio tri Copa Americe, prvenstvo i Superkup Španjolske (Barcelona), tri nizozemska prvenstva (PSV), tri Nizozemska kupa (PSV) i dva Superkupa te zemlje, a postao je i prvak Brazila s Casco de Gamom. Dodajmo tomu i Fifinu nagradu za najboljeg igrača svijeta 1994. godine.

Linker
25. srpanj 2024 11:42