GORAN MEHKEK Cropix
NAZOČILI BROJNI UZVANICI

Legendarni Miroslav Blažević premijerni je dobitnik nagrade Vladimir Beara

Nagrada se dodjeljuje za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije
Piše: HinaObjavljeno: 17. prosinac 2022. 10:35

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević prvi je dobitnik Nagrade za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije Vladimir Beara.

Nagradu koja nosi ime najboljeg nogometnog vratara na ovim prostorima našem su proslavljenom treneru i izborniku na svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu uručili predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i predsjednik Sportsko rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj Milan Martinović.

"Dobio sam puno priznanja, ali ovo mi je najdraže. Ovu sam nagradu istinski zaslužio, za ovu sam nagradu više dao nego za sve one koje sam prije dobio. Slučaj je htio da nosi ime Vladimira Beare. Nemam riječi da vam kažem što je taj svjetski golman za mene značio kao mladića. Kada sam ga konačno upoznao i stisnuo mu ruku rekao sam mu ‘Znaš Vladimire Vladimiroviču, ti si za mene najveći od svih nogometaša i sportaša‘. S dosta kredibiliteta mogu reći da je Beara bio najveći golman svih vremena na ovim prostorima", rekao je Ćiro Blažević u emotivno govoru.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Nagradu Vladimir Beara ustanovilo je početkom listopada ove godine Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj s ciljem promicanja borbe protiv govora mržnje, diskriminacije i nasilja prema različitim etničkim skupinama, ravnopravnosti, tolerancije i multikulturalnosti.

Na svečanosti su dodijeljene i medalje igračima nogometne reprezentacije Srba u Hrvatskoj koji su igrali na Europeadi 2022 - Europskom prvenstvu nacionalnih manjina u nogometu.

Svečanoj dodjeli nagrade nazočili su i predsjednik Srpskog narodnog vijeće Milorad Pupovac, saborski zastupnik Boris Milošević, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, glavni tajnik Zagrebačkog nogometnog saveza Davor Blašković, Goran Petrović iz Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade kao predstavnik Grada Zagreba i brojni drugi uzvanici.

Linker
25. svibanj 2024 07:06