Lukas Podolski

 BERK OZKAN Anadolu Agency Via Afp
OTVORIO LANAC RESTORANA

Legendarni nogometaš zgrnuo bogatstvo prodajom kebaba, fanove nedavno šokirao najavom poskupljenja

‘Kebab mora poskupjeti. U pizzeriji platite 10 eura, a dobijete tijesto, umak od rajčice i malo sira‘
Piše: SNObjavljeno: 26. veljača 2024. 20:29

Legendarni njemački nogometaš poljski korijena Lukas Podolski u karijeri je igrao za Köln, Bayerna, Arsenal, Inter, Galatasaray, Antalyaspor, Vissel Kobe i Gornik Zabrze gdje još uvijek igra u 39. godini života.

Najveći trag ostavio je u dresu Bayerna i Arsenala, a briljirao je i igrajući za njemačku nogometnu reprezentaciju. Iako mu karijera službeno još traje, ‘Princ Poldi‘ se bacio u biznis i prije njenog kraja. Prije šest godina je sve iznenadio otvaranjem lanca kebaba.

Još 2017. godine, dvije godine nakon što je otišao iz Arsenala, Lukas je pokrenuo brend sladoleda Ice Cream United, a onda je godinu kasnije otvorio svoj prvi restoran s kebabom nazvan Mangal Doner. Inspiraciju je dobio igrajući za Galatasaray, a od tada je otvorio čak 30 restorana s kebabom.

Osim toga, poduzetni Lukas je pokrenuo i glazbeni festival, otvorio je sportski centar i organizirao nogometni turnir koji uključuje influencere, bivše igrače i navijače. Svi ti njegovi poslovi donijeli su mu pravo bogatstvo i sada je procijenjen na preko 207 milijuna eura.

image

Lukas Podolski

EMMANUEL DUNAND Afp

Njegov kebab je već nekoliko godina pravi hit u Njemačkoj, a nedavno je rastužio fanove najavom kako će njegov kebab poskupjeti. Umjesto dosadašnjih pet eura, po novome će koštati 7.90 eura.

- Mislim da je kebab još uvijek jako jeftin. Mora poskupjeti. Kad odete u pizzeriju, platite oko 10 eura, ali sve što imate je tijesto, umak od rajčice i malo sira - rekao je Podolski pa dodao kako njegov kebab ima puno kvalitetnije i skuplje sastojke.

Iako će njegov kebab znatno poskupjeti i dalje će ostati među povoljnijima u Njemačkoj. Lukas je u najavi poskupljenja okrznuo pizzerije, a nedavno se obračunao i s McDonald‘som.

- Ako naručite menu u McDonald‘su platit ćete jednako kao i u mojem restoranu ili čak i više od toga, a dobit ćete sr*** od hrane. Njima nedostaje kvalitete - poručio je Podolski pravdajući svoje poskupljenje.

Dok je jednom nogom u biznisu, drugom je i dalje na terenu. U 17 utakmica za Gornik zabio je tri gola ove sezone.

Linker
14. ožujak 2024 13:56