REUTERS/Stevo Vasiljevic
UVERTIRA U FINALE PROTIV MAMIĆA

LEGENDARNI REALOVAC DOLIO ULJE NA VATRU I NAJAVIO VELIKI POVRATAK KONTROVERZNOG TRENERA 'On ima velike šanse opet trenirati Kraljevski klub!'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 21. prosinac 2018. 17:08

Real Madrid i Gareth Bale odahnuli su nakon trijumfa od 3:1 nad japanskom Kashimom u polufinalu Klupskog SP-a, te puni samopouzdanja čekaju sutrašnji okršaj s Al Ainom u finalu. Svjetsko klupsko prvenstvo došlo im je poput obloga nakon žestokih zvižduka i pogrda koje su proteklih tjedana istrpjeli u svom domu Santiago Bernabeuu.

Komotna pobjeda, uz Baleov hat-trick, vratila je osmijeh na lice bijeloj ekspediciji u Abu Dhabiju.

- Ova pobjeda je bila ono što nam je trebalo - istaknuo je 29-godišnji Velšanin.

- Jako je važno zabijati golove, no još važnije je pomagati ekipi. Ja sam ovdje da bih igrao nogomet, a ne da bih odgovarao nekome - dodao je upitan o ranijim kritikama.

Soccer Football - Club World Cup - Semi-Final - Kashima Antlers v Real Madrid - Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi, United Arab Emirates - December 19, 2018  Real Madrid's Gareth Bale celebrates scoring their second goal   REUTERS/Andrew Boyers
REUTERS

Ove sezone je u 20 utakmica zabio 10 golova, a još pet puta je asistirao. Protiv Kashime je bio proglašen najboljim igračem susreta.

Hvatanje ritma

Luka Modrić, izabran lani za najboljeg igrača turnira, odigrao je čitavu utakmicu, a španjolski mediji navode kako je bio prilično samozatajan. “Izdržao je čitav susret. Sačuvao je svoj nogomet za finale i za godinu koja dolazi. Imao je poneki detalj, ali ništa više“, ocijenile su novine Marca. Konkurentski list AS naveo je: “Malo po malo hvata ritam s kraja prošle sezone. Početak utakmice mu je bio težak zbog pritiska Kashime, no bio je postojan. Utakmicu je završio umoran”.

EIBAR, SPAIN - NOVEMBER 24: Luka Modric of Real Madrid reacts during the La Liga match between SD Eibar and Real Madrid CF at Ipurua Municipal Stadium on November 24, 2018 in Eibar, Spain. (Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)
Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Nakon što je u drugom polufinalu stradao favorit River Plate, nakon jedanaesteraca od Al Aina, u Madridu su s oprezom dočekali utakmicu s Japancima. Kada je Bale uoči odlaska na poluvrijeme načeo mrežu, malotko je vjerovao u preokret Kashime. S obzirom da je sva pozornost bila usredotočena na tu utakmicu, uopće se nisu pripremali za Al Ain. Momčad Zorana Mamića im je potpuna nepoznanica.

- Al Ain? Ne znam, nisam gledao drugo polufinale - odgovorio je Toni Kroos.

- No, postavit ćemo se kao da je to utakmica Lige prvaka, analizirat ćemo protivnika. Budemo li mislili da će biti lako, izgubit ćemo - napomenuo je.

Soccer Football - Club World Cup - Semi-Final - River Plate v Al Ain FC - Hazza Bin Zayed Stadium, Al Ain City, United Arab Emirates - December 18, 2018  Al-Ain coach Zoran Mamic with players and backroom staff during the penalty shootout                  REUTERS/Andrew Boyers
REUTERS/Andrew Boyers

Pa ipak, sve osim pobjede Real Madrida, i obrane naslova svjetskog prvaka, izazvalo bi potres u svlačionici i uredima Kraljevskog kluba. Predrag Mijatović, negdašnji napadač Real Madrida, dolio je ulje na laganu vatru koja uvijek tinja na sjeveru Madrida. On tvrdi da je Florentino Perez bacio oko na Josea Mourinha, smijenjenog u utorak u Manchester Unitedu.

- Florentinu se jako sviđa Mourinho. Mislim da ima velike šanse opet trenirati Real Madrid. Svaki put kada bi smijenili trenera kontaktirali su s njim - rekao je Mijatović u razgovoru za španjolsku radijsku postaju Cadena SER.

- Nadam se da će Solariju ići dobro, no bude li Real Madrid na kraju sezone tražio trenera, Mourinho ima šanse, jer na raspolaganju nema toliko trenera - dodao je.

Mourinho iskrsnuo

Mourinho je bio došao u Real Madrid 2010. godine. a napustio ga 2013. u sukobu s više igrača, najviše s tadašnjim kapetanom Ikerom Casillasom. Imao je i epizoda sa sadašnjim kapetanima Sergijom Ramosom i Marcelom.

MADRID, SPAIN - APRIL 03:  Real Madrid coach Jose Mourinho talks to Luka Modric of Real Madrid during the UEFA Champions League Quarter Final first leg match between Real Madrid and Galatasaray at Estadio Santiago Bernabeu on April 3, 2013 in Madrid, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

- Zahvalan sam mu na onome što je učinio za mene tada, no nisam ja taj koji odlučuje o tim stvarima - odgovorio je Marcelo upitan o mogućem povratku Mourinha. Iz tadašnje momčadi ‘preživjela’ su sedmorica igrača uključujući Luku Modrića, kojem je Portugalac bio prvi trener 2012. godine. Osim njega, tu su još Ramos, Marcelo, Nacho, Varane, Benzema i Casemiro.

Solari je također upitan o Mourinhu.

- Normalno je što postoje glasine oko budućnosti Real Madrida. To je nešto uobičajeno, događa se svaki dan - rekao je. Solari s Real Madridom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Nimalo ne dvoji u pobjedu nad klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prvi trofej od kada je sjeo na klupu učvrstio bi njegovo mjesto, te barem djelomično raspršio špekulacije.

- Al Ain je stvorio probleme Riveru, no mi ćemo se dobro natjecati u toj utakmici. Igrači su puni želje - poručio je trener Kraljevskog kluba.

Linker
04. svibanj 2024 18:07