Rivaldo

 ZHONG ZHENBIN Imaginechina Via Afp
KRITIZIRAJU GA

Legendarni Rivaldo otkrio zašto nije bio na Peleovom sprovodu: ‘Znam da je najveći svih vremena, ali...‘

Peleovom sprovodu prisustvovalo je preko 230 tisuća ljudi, ali među njima nije bilo reprezentativnih ikona
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. siječanj 2023. 08:44

Nešto više od 230 tisuća ljudi prisustvovalo je sprovodu Pelea, jednoga od najvećih nogometaša svih vremena, pišu mediji diljem svijeta. Legendarni Brazilac preminuo je 29. prosinca u 82. godini života, od posljedica raka debelog crijeva koji mu je prvi put dijagnosticiran u kolovozu 2021. godine.

Od njega su se opraštali ne samo u Brazilu već širom svijeta. Na sahrani u Santosu bio je samo jedan svjetski prvak s Brazilom 1994. godine, Mauro Silva. Aktualna zvijezda reprezentacije Neymar i bivše ikone kao što su Zico, Romario, Ronaldo, Rivaldo, Kaka i Ronaldinho također su propustili ceremoniju i našli su se na udaru kritika. Jedan od njih oglasio se zbog svog izostanka, a njegove je riječi prenio britanski The Sun.

- Čak i da sam u Brazilu, nisam siguran bih li išao na bdijenje iako znam da je Pele bio najbolji svih vremena. - rekao je 50-godišnji Rivaldo koji prema pisanju Suna, već nekoliko godina živi na Floridi, pa nastavio:

"Ne volim odavati počast u ovo vrijeme, ali nisam protiv nikoga tko to želi učiniti. Upoznao sam Pelea, imao sam nekoliko razgovora s njim i imao sam priliku odati mu počast u životu. Nitko neće promijeniti poštovanje i divljenje koje sam imao i nastavljam gajiti prema njemu unatoč tome što nisam išao na bdijenje. Najbolja počast je u životu, a ovo sam učinio i imam vrlo čistu savjest."

Linker
26. travanj 2024 22:26