PIERO CRUCIATTI Afp
VAŽAN SVJEDOK

Legendarni Simone Inzaghi završio na ispitivanju, ključan je bio jedan telefonski poziv vođe navijača

Inzaghi je odgovorio na sva postavljena pitanja te je objasnio kako je Ferdicov poziv više bio zahtjev nego prijetnja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. listopad 2024. 18:56

Trenera talijanskog prvaka Intera Simonea Inzaghija u srijedu su ispitali talijanski tužitelji u sklopu istrage protiv navijača Intera i Milana.

La Gazzetta dello Sport piše kako je Inzaghi ispitan u svojstvu svjedoka koji ima vrijedne informacije, te on sam nije pod istragom.

Interov trener postao je zanimljiv istražiteljima zbog prisluškivanja koje je pokazalo da je Marco Ferdico, uhićeni vođa Interove navijačke skupine Curva Nord, nazvao Inzaghija uoči prošlogodišnjeg finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja te ga zatražio dodatnih 200 ulaznica za tu utakmicu. Ferdico i još 18 ultrasa uhićeno je prošlog mjeseca u antimafijaškoj akciji talijanske policije.

Inzaghi je odgovorio na sva postavljena pitanja te je objasnio kako je Ferdicov poziv više bio zahtjev nego prijetnja, te da to nije ništa neuobičajeno.

Dodao je kako mu je motivacija bila izbjeći ponovni štrajk navijačke skupine Curva Nord, kao što je to bilo i u ranijim slučajevima.

Talijanski su mediji izvijestili kako je Inzaghijev sastanak s tužiteljima bio ‘dug, opušten i iscrpan‘.

Očekuje se da će u sljedećim danima i tjednima s tužiteljima razgovarati i potpredsjednik Intera Javier Zanetti, kapetan Milana Davide Calabria te Interov veznjak Hakan Calhanoglu.

Linker
09. listopad 2024 21:40